Néha gyorsabb még egy főre főzni, mint felemelni a telefont és rendelni. Ja és tuti egészségesebb is. Íme egy tápláló, glutén- és laktózmentes leves, amit még az is meg tud csinálni, akinek semmi gyakorlata főzésben! Vöröslencséből, almával, curryvel és fahéjjal, édesen, sósan, kicsit keletiesen!
Vöröslencse leves almával
Előkészítési idő: 15 perc, 3 perc előkészítés + 12 perc főzés!
Hozzávalók (1 személyre):
- 5 dkg vöröslencse
- 3 dl paradicsomlé
- 1 közepes alma
- 1/4 kávéskanál currypor
- 1/4 kávéskanál fahéj
Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés
Elkészítés:
1. A vöröslencsét a paradicsomlével feltesszük főni. 10-12 perc alatt puhára főzzük.
2. Közben az almát megmossuk, és kockára vágjuk.
3. Mikor a vöröslencse már puha, belekeverjük a felkockázott almát, a curry-t és a fahéjat és az egészet 1 perc alatt összerottyantjuk. Mehet bele egy csipet só, és már ehetjük is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Parajpuding 2016.02.25. 08:32:53
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.02.26. 09:58:25
Vannak ételek, amiknek nem olyan szépek, de annál finomabbak. Na ez épp ezek közé tartozik!