5 tipp, hogy testreszabott konyhád legyen - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 tipp, hogy testreszabott konyhád legyen Szólj hozzá!

5 tipp, hogy testreszabott konyhád legyen

By: szabojucus 2016. március 02.

Rengeteg dologra kell figyelni ha új konyhát tervezel. Én most 5 olyan tippet hoztam, amikkel testre tudod szabni a konyhádat.  

Lehet, hogy csábítónak tűnik egy egyen konyhai kialakítás elfogadása, de inkább ne tedd! Szánj rá kicsivel több időt, és alakíts ki a saját igényeidnek megfelelően! Mert a főzés is könnyebben megy, ha a konyhád Rád lett igazítva!

planning_a_new_kitchen_1.jpg

1. Mire fogod használni a konyhát?

Tudom, hogy furcsán hangzik ez a kérdés, mert nyilván főzésre. De nem mindegy, hogy milyenre. Otthon reggelizel? Együtt vacsorázik a család? Sokat főzöl? Ünnepekkor Nálad gyűlik össze a nagycsalád? Tisztázd ezeket a kérdéseket elsőként, mert így máris körvonalazódni fog, hogy milyen funkciókra lesz szükség: reggeliző sarok, hatalmas tálaló rész, nagy mosogató ... stb.

Nekem most készül az új konyhám, és a kialakításánál fontos szempont volt, hogy a konyha a nappali része legyen egy konyhaszigettel. Így ha én főzök akkor is a családdal vagyok. De kialakítottam egy külön kis dolgozó sarkot is a konyhán belül, mert nekem a főzés és a munka egy helyen zajlik. Ez egyen megoldásban nem lett volna kialakítható.

Kíváncsi vagy milyen lesz az új konyhám? Paparazzi fotókat találhatsz az 5 hozzávaló Instagram oldalán!

2. Már a tervezéskor tudd, hogy melyik edényedet hová fogod tenni!

Listázd fel, hogy milyen edényeid vannak, és mindent, amit a konyhában szeretnél tárolni! Mikor elkészültél a tervekkel, akkor szépen írogasd be, hogy mit hová fogsz tenni. Amit gyakran használsz azt könnyen elérhető helyre tedd. A ritkán használt dolgok mehetnek a szekrény tetejére. Úgy tervezz, hogy bőven maradjon üres hely! Előbb-utóbb azt is telepakolod majd, de legalább beköltözéskor legyen meg az a jó érzésed, hogy tudsz még hová pakolni!

planning_a_new_kitchen_3.jpg3. A helyes konyhapult magassága kialakítása

Aki a legtöbbet használja, ahhoz kell igazítani a pult magasságát. Nem mindegy, hogy görnyedt háttal vagy kényelmesen dolgozunk a konyhában. Nem is beszélve az alacsonyabb nőkről, akik egy egyen magasságú konyhában kénytelenek pipiskedni. 

A pult felső síkjának a behajlított könyök alatt 10-15 cm-rel kell végződnie. Nálunk mivel én főzök a konyhában, azért a pult magasság hozzám igazodva, 91-92 cm magasan lesz. 

4. Sok-sok fényt!

Ebből is minél több természetes fényt! A konyha helyét úgy válaszd meg, hogy közelben legyen ablak. Ha erre nincs lehetőséged, akkor minél több lokális világítást szerelj fel, ne csak a plafonon lógjon egy lámpa. A jól megvilágított pultnál biztonságosan tudsz dolgozni, és kedved is lesz főzőcskézni. A konyhaszekrény aljára, a főzőlap lap főlé, mindenképpen kerüljön külön világítás.  

Fontos az is hogy, milyen napszakban használod a konyhát? Ha reggel, akkor a kávégépet tedd az ablakhoz közel, mert reggeli napfényben még a kávé is finomabb. Ha este, akkor a lokál világításhoz válassz minél erősebb fényűt, mert kinek van kedve egy sötét lukban főzni!

planning_a_new_kitchen_2.jpg

5. Gondolkozz színesen!

Válassz olyan színeket, amik Neked nagyon tetszenek. Ha a hupilila a kedvenc színed, de azt a család többi tagja túl erősnek tartja, akkor vegyél pár kis kiegészítőt ebben a színben. Vagy színezz olyan felületek be vele, amit bármikor lecserélhetsz, mondjuk egy-egy fiókot, vagy a fogantyúkat. Így ha esetleg Te is megunnád, bármikor lecserélheted az új kedvenc színedre!

Neked milyen színű lenne az álom konyhád?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr908397332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása