Nincs is finomabb, mikor a krémes tojássárgája elönti a ropogós kalácskrutont. Mindez egy kis kesernyés salátával, pikáns mustárral és snidlinggel megbolondítva!
Mert húsvét nem telhet el tojás és kalács nélkül!
A buggyantott tojás elkészítésétől, pedig ne kell megrémülni, mert egy kis odafigyelésre és a lehető legfrissebb tojásokra van hozzá szükség.
Saláta buggyantott tojással és kalácskrutonnal
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 friss tanyasi tojás
- 3 nagy szelet kalács
- 2 db szívsaláta
- 1/2 csokor snidling
- 1 teáskanál mustár
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- két kisebb csésze
- lábas
- szűrőkanál
- kenyérpirító
Elkészítés:
1. A szívsaláta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjuk vékony cikkekre, végül ezeket harmadoljuk. A snidlinget mossuk meg, aprítsuk fel. Tegyük őket a keverőtálba, és a mustárral együtt keverjük össze jó alaposan.
2. Egy kalácsot pirítsuk meg, majd kockázzuk fel, és keverjük a salátához.
3. Egy lábasban, amiben mind a két tojás elfér, forraljunk vizet. Mikor felforrt vegyük le gázt, hogy a víz ne lobogjon, hanem csak éppen gyöngyözzön. A tojásokat törjük fel egy-egy kis csészébe, majd öntsük óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeljük ki.
4. A salátát osszuk ketté, mindegyik tetejére mehet egy-egy buggyantott tojás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.