Este egy kis stresszlevezető dagasztás, reggel egy fél óra nyugodt kávézás, amíg sül, és már eheted is a saját készítésű ropogós bagetted.
Igaz, hogy 5 hozzávalós, de nem az az összekeverem és már ehetjük is receptem. Kicsit szeretgetni, pihentetni kell a tésztát, sokáig keleszteni, majd gőzben sütni, hogy ropogós és finom legyen. De higgyétek el, megéri a fáradtságot! Szóval bagett sütésre fel!
Ropogós bagett
Hozzávalók:
- 175 g fehér liszt
- 110 ml meleg víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag por élesztő
- 1/2 kávéskanál só
Szükséges eszközök:
- mérleg
- keverőtál
- fakanál
- egy nagy deszka
- konyharuha
- olló
- sütőpapír
- tepsi
Elkészítés:
1. Egy tálban fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, amíg a tészta ragacsosan össze nem áll. Majd tegyük át egy jól belisztezett deszkára.
2. A kezünket is lisztezzük be, és 10 percig dagasszuk a tésztát. Előfordulhat, hogy többször is újra kell lisztezni a deszkát. Konyharuhával letakarva, minimum 2 órát, de legjobb akkor lesz, ha egy egész éjszakát kelni hagyjuk.
3. Kelesztés után, formázzunk egy 30 cm-es bagettet. Egy ollóval ferdén több helyen belevágunk a bagettbe és jobbra, balra döntjük a tésztát.
4. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, addig a bagettet hagyjuk pihenni. Majd tegyük sütőpapírral letakart tepsibe, és kézzel bőségesen spricceljünk rá vizet.
5. Süssük 30 percig. Majd vegyük ki a sütőből és pihentessük 10 percet. Mikor elkészült törjünk belőle vágás helyett, és vajjal megkenve együk, mert úgy a legfinomabb!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
micsoda? 2016.04.10. 20:05:02
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.11. 12:53:00
micsoda? 2016.04.18. 20:02:10
Küllemre nem lett olyan szép mint a fenti fotó, de a következő - amit a vendégeimnek készítek reggelihez - biztosan hasonlítani fog:)
Szerintem nagyon jó recept, nem kell sok idő hozzá, és feldobja a reggelit.
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.19. 00:55:04
kisa 2016.04.28. 17:55:56
Hol hagyjam éjszakára kelni? Meleg helyen, radiátoron vagy elég szobahőmérsékleten?
Köszi a választ
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.28. 18:09:07
kisa 2016.04.28. 18:36:11
Esteleg felmelegítem a sütőt 50 fokra, aztán elzárom, és úgy hagyom.