Szerintem tuti kattant vagyok, mert képes vagyok egy főre, magamra is főzni. :) Na azért nem szoktam túlzásokba esni, egy finom saláta vagy egy könnyű tészta, a lényeg, hogy gyorsan elkészüljön.
Legújabb ilyen kedvencem ez a tavaszi, rukkolás spagetti kukorica tésztából. Gluténmentes, ráadásul rukkolával készült, ami remek zsírégető, és ezt ne szabad figyelmen kívül hagyni, most hogy közeledik a bikiniszezon. Ja és mialatt megfő a tészta, a szósz is kész, szóval tényleg pár perc az egész!
Tavaszi rukkolás, spagetti
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 10 dkg spagetti
- 5 dkg rukkola (előmosott, hogy azzal se kelljen foglalkozni)
- 2 kisebb szál zellerszár
- 1 közepes paradicsom
- 1 teáskanál olívaolaj
Szükség eszközök:
- fazék
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni a tésztának.
2. A zellerszárat és a paradicsomot mossuk meg. A zellert vágjuk apróra, a paradicsomot kockázzuk fel.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit.
4. Közben a serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a zellerszárat párig hagyjuk párolódni. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, keverjük és mikor egyet már rottyant,vegyük le a tűzről.
5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe, egy kevés (kb. 1 evőkanál) főzővízzel és a rukkolával együtt forgassuk meg. Picit sózzuk meg, és már tálalhatjuk is!
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Spaghetti allo scoglio - Spagetti a szikláról 2016.04.27. 18:03:35
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.