Miért pont szilvalekváros amikor az epernek van szezonja? Mert lassan itt a befőzés ideje és helyet kell csinálni az új lekvároknak. Biztos megbújik nálatok is egy eddig fel nem használt szilvalekvár a spejzban!
Gyerekként ez volt az egyik kedvencem, szerintem a neve miatt! :) Miért mocskos tészta? Megcsináljátok, akkor meglátjátok! ;) De már mástól is hallottam, hogy a szilvalekváros diós tésztát így hívja, szóval ez biztos nem csak egy családi legenda. Az eredetiben nincsen megpirítva a dió, de én jobban szeretem így, mert sokkal finomabb, és erőteljesebb lesz az íze!
Mocskos tészta
avagy szilvalekváros diós tészta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 főre):
- 35 dkg fodros nagykocka tészta
- 1 kis üveg szilvalekvár (50 dkg)
- 10 dkg dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 2-3 evőkanál porcukor (de ez ízlés szerint mehet bele)
Szükség eszközök:
- edény
- szűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- kanál
- keverőtál
Elkészítés:
1. Az edényben tegyünk fel vizet főni a tésztának.
2. A diót daraboljuk fel durvára. A serpenyőt tegyük fel szárazon a tűzre melegedni. Mikor a kezünket fölé helyezzük és forró, öntsük bele a diót, és pár perc alatt pirítsuk meg. Akkor jó, ha már érződik a finom pirított dió illata!
3. Mikor a víz felforrt öntsük bele a tésztát. Főzzük a csomagoláson jelzet ideig, majd szűrjük le és öntsük a keverőtálba. A tésztát keverjük össze a szilvalekvárral, a fahéjjal és a pirított dióval.
4. Tálaláskor a tetejét meghinthetjük porcukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.