Mocskos tészta - avagy szilvalekváros diós tészta - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Mocskos tészta - avagy szilvalekváros diós tészta Szólj hozzá!

Mocskos tészta - avagy szilvalekváros diós tészta

By: szabojucus 2016. május 13.

mocskos tészta - szilvalekváros diós tészta

Miért pont szilvalekváros amikor az epernek van szezonja? Mert lassan itt a befőzés ideje és helyet kell csinálni az új lekvároknak. Biztos megbújik nálatok is egy eddig fel nem használt szilvalekvár a spejzban!

Gyerekként ez volt az egyik kedvencem, szerintem a neve miatt! :) Miért mocskos tészta? Megcsináljátok, akkor meglátjátok! ;) De már mástól is hallottam, hogy a szilvalekváros diós tésztát így hívja, szóval ez biztos nem csak egy családi legenda. Az eredetiben nincsen megpirítva a dió, de én jobban szeretem így, mert sokkal finomabb, és erőteljesebb lesz az íze!

Mocskos tészta

avagy szilvalekváros diós tészta

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 főre):
- 35 dkg fodros nagykocka tészta
- 1 kis üveg szilvalekvár (50 dkg)
- 10 dkg dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 2-3 evőkanál porcukor (de ez ízlés szerint mehet bele)

mocskos tészta - szilvalekváros diós tészta

Szükség eszközök:
- edény
- szűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- kanál
- keverőtál

Elkészítés:

1. Az edényben tegyünk fel vizet főni a tésztának.

2. A diót daraboljuk fel durvára. A serpenyőt tegyük fel szárazon a tűzre melegedni. Mikor a kezünket fölé helyezzük és forró, öntsük bele a diót, és pár perc alatt pirítsuk meg. Akkor jó, ha már érződik a finom pirított dió illata!

3. Mikor a víz felforrt öntsük bele a tésztát. Főzzük a csomagoláson jelzet ideig, majd szűrjük le és öntsük a keverőtálba. A tésztát keverjük össze a szilvalekvárral, a fahéjjal és a pirított dióval.

4. Tálaláskor a tetejét meghinthetjük porcukorral.

 

mocskos tészta - szilvalekváros diós tészta

Ez a receptem megjelent a lamome.hu-n is, ahol további szuper inkább babáknak és mamáknak szóló recepteket találtok Tőlem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr358712668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása