Na jó, nincs az az eget rengető, nyári hőséges, kánikulás idő, de azért nyár van. Szóval együnk fagyit. S ha már fagyi, akkor készítsük otthon, hogy biztosan elkerüljük a záporokat! Ha elkészültetek vele, majd azonnal egyétek meg, mert különben úgy jártok, mint én a képek készítés közben, hogy a fagyim már szinte kása lett a sok várakozástól! :D
Házi kesudiós, ropogós banánfagyi
Elkészítési idő: 2 óra banán fagyasztás + 5 perc elkészítés
Hozzávalók (4 adaghoz):
– 3 érett banán (minél pöttyösebb és barnább, attól édesebb!)
– 3 evőkanál kesudió vaj
– 1 vaníliarúd
– 1 csipet só (hogy pikánsabb legyen)
– 3 marék banán chips (hogy valami ropogjon is rajta!)
Szükséges eszközök:
– kés
– vágódeszka
– tálca ami bírja a fagyasztót vagy alufólia
– robotgép vagy turmix
– evőkanál
– tálkák a fagyihoz
és persze Bató Dóri fagyis díszei a hangulathoz!
Elkészítés:
1. Először is elő kell készíteni a banánokat. Ehhez vágjuk őket 1 cm vastag szeletekre és fektessük egy tálcára, vagy készítsünk alufóliából tálcát nekik (én ezt csináltam kép lent). Helyezzük el őket úgy, hogy ne érjenek össze és mehetnek a fagyasztóba 2 órára (vagy akár egy éjszakára is).
2. A fagyi elkészítéséhez tegyük a robotgépbe a banánt, a vaníliarud kikapart magját, a sót és a kesudióvajat. Kapcsoljátok be a gépet, és kezdjétek el összedolgozni az hozzávalókat. Ha nem kezd el összekavarodni, akkor mehet bele 1-2 evőkanál víz.
3. Mikor elkészült, öntsétek a fagyis tálkákba, törjük a tetejére a banán chipset, és azonnal együk meg!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.