A lazacot legtöbben szeletben sütve eszik, pedig van egy csomó más izgalmas variációja. Én most kaporral, burgonyával, és a lazachoz szerintem nagyon illő kókusztejszínnel készített belőle egytálételt. Egy villával, az erkélyre kiülve a legfinomabb! ;)
Kapros lazac krémes burgonyával
Elkészítés idő: 25 perc
Hozzávalók
- 20 dkg lazac filé
- 70 dkg burgonya
- 1 csokor kapor (2 dkg)
- 1 dl kókusztejszín
- 5 dkg vaj
Szükséges eszközök
- 2 serpenyő
- villa
- vágódeszka
- kés
- edény (a burgonya főzéséhez)
Elkészítés:
1. A kaprot aprítsuk fel, tegyük félre.
2. A burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk kb. 1,5x1,5cm kockákra. Sós vízben tegyük fel és 10 perc alatt főzzük puhára.
3. A lazacot mossuk meg, és mindkét oldalát sózzuk meg. A vaj felét hevítsük fel az egyik serpenyőben. Közepes lángon először a bőrös felével, majd a másik oldalán 4-4 percig süssük.
4. A lazacot vegyük ki és tegyük a bőrös felére. Egy villa segítségével fejtsük le a húst a bőrről. (A képek között látjátok, hogy milyenek kell lennie.)
5. A másik serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat, tegyük bele a burgonyát, a lazacot, és a kaprot, keverjük hozzá a kókusztejszínt és 2-3 perc alatt rottyantsuk össze az egészet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.