Ez a tészta se nem gluténmentes, se nem tejmentes, sőt még csak nem is fogyókúrás, de nagyon finom. Szóval csak az olvasson tovább, aki egy isteni tésztát akar enni! ;)
És az is olvasson tovább, aki spenótot szereti. Mert ez tökéletes kombinációja a kettőnek, egy kis krémes mascarponéval, sok fokhagymával és egy csipet szerecsendióval, hogy ne lehessen abbahagyni!
Spenótos-mascarponés fusilli
Elkészítés idő: 15 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 20 dkg fusilli tészta
- 12,5 dkg mascarpone
- 10 dkg bébispenót
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
Szükséges eszközök
- edény a tésztafőzéshez
- serpenyő
- fedő
- vágódeszka
- kés
- nagykanál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel vizet forrni a tésztának egy kevés sóval.
2. A fokhagymát pucoljuk meg, a gerezdeket hosszában vágjuk ketté és szeljük fel vékonyan. Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a fusillit és főzzük al dentére.
4. Amit a fokhagyma egy kis színt kapott tegyük a serpenyőbe a spenótot, fedjük le, és pároljuk 5 percig.
5. Közben a tésztát szűrjük le, és tegyünk félre 2 kanállal a főzővízéből. Vegyük le a spenótról a fedőt, adjuk hozzá a mascarponét, a szerecsendiót, egy kevés sót és a félretett főzővizet. 3 perc alatt rottyantsuk össze a szószt. Keverjük hozzá a tésztát, és már tálalhatjuk is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
gyászhuszár 2016.07.17. 12:31:19
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.07.20. 14:26:41
A legtöbb nagy hipermarketben kapható zacskózott vagy dobozos kiszerelésben.
Ha nem találnál, akkor a fagyasztottból nem a turmixolt, hanem a leveles, kis "fészek" alakú verziót válaszd!