Tegnap pakoltam el a nyári papucsaimat, szóval nálam hivatalosan is megkezdődött az ősz. Ha pedig ősz, akkor reggelire egy finom zabkása. Ezeket a gyönyörű fügéket megláttam és nem tudtam ott hagyni. Édesek, lédúsak és tökéletesen indul velük a nap! Próbáljátok ki!
Az 5 hozzávalót megtalálod a Instagramon is!
Kókuszos zabkása fügével
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl rizstej
- 6 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 friss füge
- 1 evőkanál méz
Szükséges eszközök:
- lábas
- szilikonlapát (én lassan mindenre ezt használok :D) vagy fakanál
- evőkanál
- vágódeszka
- kés
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a rizstejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Közben a fügét mossuk meg, és vágjuk fel szép vékony szeletekre.
3. Mikor a kása elkészült vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet és a kókuszreszeléket. Szedjük két kis tálkába, a tetején szépen rendezzük el a fügeszeleteket és szórjunk rá díszítésnek egy kis kókuszt is.
Ha szereted a reggeli kásákat, akkor ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is ki kell próbálnod: reggeli kásák 5 hozzávalóból.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.