Édes, mézes, sós és keserű. Ízkavalkád egy tányéron fügés lepény formájában! :)
A fügét megláttam, és meg kellett vennem, került már belőle a reggeli kásánkra, de maradt pár szem, ami még felhasználásra várt. Leveles tésztával szerettem volna elkészíteni, és ekkor jött az ötlet, hogy ez ne csak egy édes lepény legyen. Így került rá kecskesajt, hogy sós és karakteres legyen. Egy kis méz, hogy édes és ragacsos legyen. És végül egy kis rukkola, hogy friss és egy picit keserű legyen. Minden falat íze más, ezt meg kell kóstolnotok!
Nézzetek be a konyhámba! Kattintsatok az 5 hozzávalót Instagramon oldalára, ahol további kulisszatitkokba leshettek be!
Füge leveles tésztában rukkolával és kecskesajttal
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg kecskesajt
- 6 db füge
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg friss rukkola
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- evőkanál
- egy nagyobb tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütőpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Vágjuk 8 egyforma darabra (egyszer hosszában, kétszer keresztbe). Kenjük meg mindegyik szeletet a kecskesajttal úgy, hogy a széleken fél-fel centit kihagyunk.
3. A fügét mossuk meg alaposan, vágjuk vékony szeletekre, majd szépen fektessük rá a tésztára. Csurgassuk a tetejére a mézet.
4. Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép ropogósra.
5. tálaláskor mindegyik tetejét szórjuk meg friss rukkolával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.