Hozzávalók: kolbász, hagyma, szalonna. Így csak egy férfias vacsora kezdődhet. Na jó, van még benne egy kis burgonya, és "lazításnak" egy kis répa is. Az eredmény pedig egy villával, a TV előtt bekucorogva evős vacsora. Pasiknak sörrel, csajoknak egy meleg pléddel és egy romantikus filmmel ajánlott! :D Mert ilyen időben a csajoknak is kell az energia utánpótlás, főleg ha az az étel még laktóz- és gluténmentes is! ;)
Kolbászos, szalonnás burgonyás egytálas
Elkészítés idő: 20-25 perc
Hozzávalók (2 főre):
- 5 dkg húsos szalonna
- 10 dkg kolbász
- 3 szál újhagyma
- 4 közepes burgonya
- 1 nagyobb répa
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- serpenyő fedővel
- fakanál
- egy kis só
- egy löttyintésnyi víz
Elkészítés:
1. A szalonnát vágjuk csíkokra, a kolbászt kockákra.
2. A burgonyát, a répát és hagymát mossuk meg, hámozzuk meg, és aprítsuk fel minél kisebbre, hogy hamarabb elkészüljünk a vacsorával!
3. A serpenyőbe kezdjük el pirítani a szalonnát és a kolbászt. Mikor már kicsit megpirultak, adjuk hozzá a hagymát. Ezzel is keverjünk rajta párat, majd mehet bele répa és a burgonya. Egy picit sózzuk meg, egy löttyintésnyi vizet adjunk hozzá nehogy leégjen.
4. Lefedve, néha-néha megkeverve főzzük, amíg a burgonya és répa megpuhul.
5. Frissen tányérra tálalva, egy villával ehetjük is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.