Zabkása mangóvirággal, ráérős reggelekre - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Zabkása mangóvirággal, ráérős reggelekre Szólj hozzá!

Zabkása mangóvirággal, ráérős reggelekre

By: szabojucus 2016. október 30.

zabkasa-mangoviraggal-5-hozzavalobol_1.jpg

Azért ráérős reggelekre, mert a díszítéssel pepecselni kell, és még  a mangót és a gránátalmát is meg kell hozzá pucolni! De megéri, mert az eredmény szemet gyönyörködtető. Az édes mangó, a lédús fanyarkás gránátalmával és a krémes zabkásával igazán fenséges.

Ez reggeli egyébként tele van egy csomó jósággal. A gránátalma magok rengeteg B5 vitamint, káliumot és C vitamint tartalmaznak, a mangóban a szintén sok C vitamin mellett A- és E vitamin is található. Ami ebben az őszi nyálkás időben igazán nagy segítség a szervezetnek! Szóval egyetek belőle sokat! :)

Az 5 hozzávalót megtalálod a Instagramon is!

zabkasa-mangoviraggal-az-5-hozzavalo.jpg

Kókuszos zabkása mangóvirággal

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl rizstej
- 6 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 érett mangó
- 1 gránátalma

Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- evőkanál
- vágódeszka
- kés
- tál

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a rizstejet, adjuk hozzá a zabpelyhet és szórjuk bele a kókuszreszelék nagy részét. Főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Néha keverjük azért meg, nehogy leégjen.

2. Közben akkor essünk neki a két legmelósabb dolognak. Először is a jó érett mangóról a húst vágjuk le közvetlenül a mag mellett. Vágjuk vékony szeletekre úgy, hogy a héját ne vágjuk el, majd egy jó éles késsel közvetlenül a héj felett vágjuk le a szeleteket. 
Aztán vágjuk félbe a gránátalmát. A mosogató tegyünk bele a tálat, majd kezdjük el kimorzsolni a magokat. azért érdemes így csinálni, mert eléggé tud fröcsögni.

3. Mikor a kása elkészült vegyük le a tűzről. Szedjük két kis tálkába, a tetején szépen kör-körös alakban, hogy egy virágot formázzanak rendezzük el a mangó szeleteket. Majd szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel és a gránátalmával.


Ha szereted a reggeli kásákat, akkor ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is ki kell próbálnod: reggeli kásák 5 hozzávalóból.

zabkasa-mangoviraggal-5-hozzavalobol-2.JPG
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7211914551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása