Őszi csodapapucs gesztenyével és birsalmával - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Őszi csodapapucs gesztenyével és birsalmával Szólj hozzá!

Őszi csodapapucs gesztenyével és birsalmával

By: szabojucus 2016. november 04.

gesztenyes-biralmas-csodapapucs-1.JPG

Hoztam Nektek egy igazi őszi édességet. A sült gesztenye és a birsalmasajt íze nekem már gyerekkoromban is az ősszel volt egyenlő. Most ezt a két hozzávalót használtam fel ehhez a csodapapucshoz. Miért csodapapucs? Mert egy kis rafinériával, az egyszerű leveles tésztás papucsból egy igazi gyönyörűséget készíthetünk. Mutatom, hogy hogyan!

Gesztenyés birsalmás papucs

Elkészítés idő: 25 perc +20 perc sütés

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 10 szem gesztenye
- 1 db birsalma
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet fahéj

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- 2 kisebb lábas
- botturmix
- pohár
- kanál
- evőkanál
- egy nagyobb tepsi 
- ecset

Elkészítés:
1. A gesztenyéken ejtsünk egy-egy kisebb kereszt alakú vágást. Bő vízben főzzük 20 percig, majd még melegen pucoljuk meg őket.

2. A birsalmát mossuk meg vágjuk négybe, vágjuk ki a csumáját, majd nyugodtan héjestól vágjuk minél kisebb kockákra. 20 percig főzzük, annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Öntsük le a főzővizet róla egy pohárba. A mézzel és a fahéjjal turmixoljuk össze. Ha nem elég szaftos, adjunk hozzá egy kis főzővizet, de a végeredménynek egy sűrű krémnek kell lennie.

3. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. 

4. Most készítsük el a papucsokat, ehhez a leveles tésztát vágjuk 8 egyforma részre, és a lenti videóban 0:32-tól látható  módon készítsük el a papucsokat. A birsalma krémmel fogjuk megkenni a tésztát, és a gesztenyével díszítjük. Vízzel kenjük meg a tésztát, hogy szép fényes legyen, majd 15-20 perc alatt süssük ropogósra.

Nézzetek be a konyhámba! Kattintsatok az 5 hozzávalót Instagramon oldalára, ahol további kulisszatitkokba leshettek be!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8911929445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása