Hoztam Nektek egy igazi őszi édességet. A sült gesztenye és a birsalmasajt íze nekem már gyerekkoromban is az ősszel volt egyenlő. Most ezt a két hozzávalót használtam fel ehhez a csodapapucshoz. Miért csodapapucs? Mert egy kis rafinériával, az egyszerű leveles tésztás papucsból egy igazi gyönyörűséget készíthetünk. Mutatom, hogy hogyan!
Gesztenyés birsalmás papucs
Elkészítés idő: 25 perc +20 perc sütés
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 10 szem gesztenye
- 1 db birsalma
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet fahéj
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- 2 kisebb lábas
- botturmix
- pohár
- kanál
- evőkanál
- egy nagyobb tepsi
- ecset
Elkészítés:
1. A gesztenyéken ejtsünk egy-egy kisebb kereszt alakú vágást. Bő vízben főzzük 20 percig, majd még melegen pucoljuk meg őket.
2. A birsalmát mossuk meg vágjuk négybe, vágjuk ki a csumáját, majd nyugodtan héjestól vágjuk minél kisebb kockákra. 20 percig főzzük, annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Öntsük le a főzővizet róla egy pohárba. A mézzel és a fahéjjal turmixoljuk össze. Ha nem elég szaftos, adjunk hozzá egy kis főzővizet, de a végeredménynek egy sűrű krémnek kell lennie.
3. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
4. Most készítsük el a papucsokat, ehhez a leveles tésztát vágjuk 8 egyforma részre, és a lenti videóban 0:32-tól látható módon készítsük el a papucsokat. A birsalma krémmel fogjuk megkenni a tésztát, és a gesztenyével díszítjük. Vízzel kenjük meg a tésztát, hogy szép fényes legyen, majd 15-20 perc alatt süssük ropogósra.
Nézzetek be a konyhámba! Kattintsatok az 5 hozzávalót Instagramon oldalára, ahol további kulisszatitkokba leshettek be!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.