Rizsbegríz, mert ez tulajdonképpen egy rizstejjel és rizsdarával készült tejbegríz. Előre szólok, hogy nem, nem akarok felülni az aktuális divathullámokra, hogy tej-, és glutén-, és mindenmentesen lesz a blog. Ez csak egy újabb, érdekes verziója a tejbegríznek, amit érdemes megkóstolnotok!
Nálunk egyébként örök vita, hogy csak simán megszórva, vagy kakaóval összekeverve finom. Én az utóbbira szavazok! De a fotókat csak az első verzióról készítettem, mert az a szalonképesebb. Ti hogy szeretitek?
Rizsbegríz
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
- 2 dl rizstej
- 6 evőkanál rizsdara
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 csipet fahéj
- 2 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
Szükséges eszközök:
- kisebb lábas
- fakanál
- evőkanál
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a tejet, a rizsdarát, a nyírfacukrot és a fahéjat. Kis lángon időnként megkeverve, hogy le ne égjen főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez kívánt állagtól függően 5-10 percet vesz igénybe.
2. Mikor elkészült szedjük tálkába, és a tetejét szórjuk meg a kakaóporral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.