A legpuhább csokis keksz - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
A legpuhább csokis keksz Szólj hozzá!

A legpuhább csokis keksz

By: szabojucus 2016. november 27.

a-legpuhabb-csokis-keksz_1.JPG

Akkor kezdjünk el a Karácsonyi készülődést! ;) Mondjuk nálunk mindig egy pár héttel előbb kezdődik, mert én tesztelek, és próbálgatok, a család pedig élvezi! Ez a csokis keksz például 3 perc alatt fogyott el! Szóval arról nem szolgálhatok információval, hogy mennyi ideig áll el, de az biztos, hogy nagyon finom!

Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, és nem tartalmaz lisztet, sőt ha cukor helyett nyírfacukrot használunk, akkor még lelkiismeret furdalás nélkül is ehetjük! A végeredmény pedig egy picit habcsókszerű, de inkább kekszes, nagyon csokis, extra puha és igazi karácsonyi süti!

a-legpuhabb-csokis-keksz-hozzavaloi.jpg

Puha csokis keksz

Elkészítési idő: 10 perc + 10 perc sütés

Hozzávalók (20 mini kekszhez):
- 2 tojásfehérje 
- 1 vaníliarúd kikapart magja 
- 10 dkg porcukor (lehet nyírfa is)
- 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)

- 1 csipet só


Szükséges eszközök:
- robotgép
- szilikonlapát
- kés
- kiskanál
- tepsi
- sütőpapír

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, légkeveréssel.

2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. Majd adjuk hozzá a sót, a vaníliát, és a cukor és a kakaó felét. Keverjük össze a géppel. Majd jöhet a maradék cukor és kakaó is. A végeredmény egy sűrű csokoládés massza lesz.

3. Tegyünk egy-egy kiskanálnyi halmot a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 20-22 lesz belőle. Ragaszkodni fog a kanálhoz, de kicsit erőteljesebben le lehet a masszát rázni róla. A maradékot a keverőedényben, szilikonlapáttal lehet majd csak kikaparni.  

4. Tegyük a meleg sütőbe, és 10 perc alatt kész is. Akkor jó, ha szépen már megszáradt, és az illatát már erősen érezzük! Hagyjuk kihűlni, mielőtt levesszük őket a sütőpapírról!

A maradék tojássárgát pedig tegyétek el, mert a következő recepthez azt fel tudjátok majd használni!

a-legpuhabb-csokis-keksz_werk.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1412003784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása