Ropogós mandulavajas keksz - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Ropogós mandulavajas keksz Szólj hozzá!

Ropogós mandulavajas keksz

By: szabojucus 2016. december 05.

5 hozzávalós mandulavajas keksz

Múlt héten az első karácsonyi kekszes bejegyzésemben, a Legpuhább csokis keksz-nél jeleztem, hogy a maradék tojássárgáját tegyétek el, mert hozok hozzá receptet. Itt is van, az én egyik kedvencem: a Ropogós mandulavajas keksz. A sima vajas kekszért is ölni tudok, de ezt a mandulavajasat bevallom őszintén, addig eszem, amíg előttem van. Szóval, amikor elkészülnek, gyorsan egy kekszes dobozban a szekrény mélyére rejtem, hogy Karácsonyra is maradjon belőle! :D

Próbáljátok ki, mert azon kívül, hogy isteni, fehér liszt helyett zabliszttel, cukor helyett nyírfacukorral készül, szóval nem lesz akkor sem lelkiismeret furdalásotok, ha egy tucatot megesztek belőle! :D

Egy tipp! Egyedivé varázsolhatjátok a kekszet, ha betűs keksznyomdával saját szöveget írtok bele. Így lehet akár névre szóló kekszeket is készíteni, és kerülhet ez a fa alá, mint saját készítésű gasztroajándék!
Én is ilyet készítettem az első 5 HOZZÁVALÓ BLOGGER REGGELI vendégeimnek, amiről a beszámolót itt olvashatjátok! 

Mandulavajas keksz

Hozzávalók (20 db kekszhez):
- 8 dkg MyProtein mandulavaj
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 egész tojás, és egynek a sárgája
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg zabliszt

Szükséges eszközök:
- robotgép
- gyúródeszka
- sodrófa
- kerek sütikiszúró (vagy egy 6,5 cm átmérőjű pohár is tökéletes)
- keksznyomda

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Robotgépben keverjük össze a mandulavajat, a cukorral és a tojással, amíg szinte habos nem lesz.
(Nem lesz teljesen habos, mert a mandulavajat miatt nem lehet úgy felverni, de kicsit könnyebb lesz az állaga és ki fog picit fehéredni.)

3. A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd 12,5 dkg adjuk a mandulavajas masszához, és egy robotgéppel keverjük össze.

4. Öntsük a maradék liszttel megszórt gyúródeszkára, és gyúrjuk addig, amíg szépen össze nem áll. Ekkor nyújtsuk fél cm vastagra a tésztát, szaggassuk ki, majd nyomdázzuk őket.

5. Süssük 10-12 percet, majd a sütőpapírról levéve hagyjuk kihűlni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4411997914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása