Most hogy itt a tartós hideg, ideje felturbózni magunkat! Azt szerintem mindenki tudja, hogy a grapefruit nagy mennyiségben tartalmaz C- vitamint. De e mellett még van benne egy csomó más vitamin (B, E, K) és még jó csomó hasznos anyag, amik az immunrendszerünk erősítéshez kifejezett jól jönnek.
Jó, tudom kicsit kesernyés az íze, de ha a fehér hártyájától megfosztjuk, és nem magában, hanem valami más finomsággal, mondjuk egy kis vaníliás joghurtos, chia puddinggal esszük, lehet még ízleni is fog! Próbáljátok ki!
Grapefruitos chia puding
Elkészítési idő: 2*5 perc + egy este pihentetés
Hozzávalók (1 személyre):
- 1,5 evőkanál chia mag
- 1 dl kókusztej
- 0,5 dl joghurt, én ilyen kókuszosat használtam, de a simával is finom
- 6 gerezd grapefruit
- 1/4 rúd vanília
Szükséges eszközök:
- 2,5 dl-es üvegpohár
- evőkanál
- fólia
- kés
- tányér
Elkészítés:
1. A kókusztejet és a chia magot keverjük össze az üvegpohárban. Takarjuk le fóliával, és tegyük egy estére a hűtőbe.
2. Reggel vágjuk el hosszába a vanília rudat, kaparjuk ki a magokat. Majd keverjük össze jó alaposan a joghurttal.
3. Most jön a macerás rész. A grapefruit gerezdeket vágjuk félbe, majd a kés segítségével hártyázzuk le őket. Ezt a műveletet egy tányér fölött csináljuk, mert a kicsorgó levet nem szabad elpazarolni.
4. Végül vegyük ki a kocsonyás állagú pudingot a hűtőből. Tegyük a tetejére vaníliás joghurtot, és szórjuk meg a grapefruit húsával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.