Szeretem a nem megszokott ízkombinációkat. Könnyen extrává tehető egy-egy hétköznapi étel, ha az ötből az egyik hozzávaló nem a megszokott. Én ezt a tonhal salátát egy kis grapefruittal dobtam fel.
Nekem a tonhal picit inkább édeskés ízű, ehhez nagyon jól illik a grapefruit fanyarsága, kesernyéssége. A tojás krémessé teszi, a saláta frissen roppanóssá, az a kis olíva olaj pedig keretbe foglalja az egészet! Próbáljátok ki, ebédnek, vagy könnyű vacsorának is tökéletes választás!
Tonhalsaláta grapefruittal
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 kis konzerv tonhal (sóslében)
- 1 db szívsaláta
- 5 gerezd grapefruit
- 1 tojás
- 1 tk extra szűz olívaolaj
Szükség eszközök:
- lábas
- vágódeszka
- kés
- salátástál vagy egy nagyobb mélytányér
- salátakeverő
Elkészítés:
1. A tojást tegyük a lábasba, annyi vízzel, ami pont ellepi. 10 percig főzzük, hogy kemény legyen.
2. Közben a grapefruit gerezdeket vágjuk félbe, majd a kés segítségével hártyázzuk le őket. A salátástál fölött csináljuk, hogy a finom kicsorgó lé ne vesszen kárba!
3. A tonhalat bontsuk fel, öntsük le a levét, morzsoljuk a salátástálba.
4. A szívsaláta külső leveleit távolítsuk el, majd szeleteljük fel, és őket is tegyük a tálba.
5. A tojást pucoljuk meg, vágjuk kockákra, majd az olajjal együtt tegyük ezt is a tálba. Salátakeverővel keverjük alaposan össze, ha esetleg nem elég ízes, akkor pici sót tehetünk bele.
Ha szereitek kicsit odafigyelni magatokra, és nem óriásiakat kajálni esténként, akkor itt találtok pár szuper könnyű salátavacsora receptet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.