Ha unod már a moziban kapható sima vajas poporn ízét, és az otthon filmnézést szeretnéd feldobni valami igazi finomsággal, akkor ezt a 3 féle ízesített pattogatott kukoricát ki kell próbálnod! Az első egy sós karamellás-mandulás, a második egy parmezános-szárított paradicsomos, a harmadik pedig oreos-fehér csokis. Várom a visszajelzéseket, melyik ízlett a legjobban!
Sós karamellás, mandulás popcorn
Hozzávalók:
- 1,5 dl pattogatni való kukoricaszem
- 8 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 kávéskanál só
- 7 dkg sós mandula
Szükséges eszközök:
- 1 fedeles jénai edény
- 1 kisebb lábas
- szilikon lapát a keveréshez
- 1 nagyméretű keverő edény
Elkészítés:
1. A pattogatni való kukoricát tegyük bele a jénaiba, és lefedve tegyük a mikróba. 600 watton, úgy 4-6 perc kell neki. Egy kicsit kell várni, míg elkezdenek pattogni a szemek, és addig kell bent hagyni, amíg már nem halljuk, hogy pattog.
2. A kipattogott kukoricát a nagy edényben keverjük össze a mandulával, és tegyük félre.
3. A lábasban kezdjünk el melegíteni a vajat, mikor felolvadt, adjuk hozzá a cukrot. Folyamatosan kevergessük, míg a cukor világos barnára nem karamellizálódik. Ekkor keverjük el benne a sót is jó alaposan.
4. Amíg még meleg a vajas karamell, 2-3 részletben keverjük hozzá a kukoricához. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar szilárdul.
5. A nagy tálban, vagy papírból tölcsért formálva tálaljuk!
A másik két kukorica receptjét, egy mini receptfüzetben töltheted le itt!
https://m.blog.hu/5h/5hozzavalo/image/3-isteni-izesitett-popcorn.pdf
2017. február 27-én hétfőn láthattátok, hogy Petőfi TV-n Péterffy Lilivel hogyan készítettük el ezt a 3 popcornt! Ha lemaradtatok volna, akkor itt megnézhetitek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.