Luxus reggeli: Szarvasgombás, spárgás tojás - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Luxus reggeli: Szarvasgombás, spárgás tojás Szólj hozzá!

Luxus reggeli: Szarvasgombás, spárgás tojás

By: szabojucus 2017. június 05.

szarcasgombas-spargas-tojasrantotta.JPG

Van egy pár hozzávaló, amivel belsőséges, már-már függőségi viszonyt ápolok. Ha jobban belegondolok nem is pár, de ebbe most ne is menjünk bele! Az egyik ilyen a szarvasgomba. Aki kóstolta az tudja miért. Aki nem, annak csak annyit tudok mondani, hogy ez olyan íz, amit nem tudod megmagyarázni, de csak enned és enned kell, csak még egy falt, és mire feleszméltél már üres is a tányérod.

Mivel nem olyan gyakori, és borsos ára is van, ezért viszonylag ritkán jutok hozzá. De most egy kis baráti segítséggel (mindig is tudtam, hogy az embernek jól kell tudni barátokat választani, vagy inkább a hasonló érdeklődésű emberek vonzzák egymást?), kisebb mennyiség boldog tulajdonos lettem. Így pár napja "csak" ezzel főzök, és még a reggelink is vele készült!

Apropó reggeli! Június 9-én megjelent az első könyvem az "5 hozzávalós reggelik"! Benne 25 mennyi reggelivel a mindennapokra! Olvass bele itt»

Szarvasgombás, spárgás tojás

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 4 tojás
- 10 szál spárga
- néhány reszelésnyi szarvasgomba (helyettesíthetjük egy kevés szarvasgomba olajjal)
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 kávéskanál nagyszemű só

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- teflon serpenyő
- szilikon lapát
- villa
- keverőedény
- reszelő

Elkészítés:
1. A serpenyőt közepes hőfokon tegyük melegedni a tűzhelyre.

2. A spárgáról a fás részt vágjuk le, és daraboljuk 3-4 centisre. Mossuk meg, és vizesen dobjuk a serpenyőbe. Hagyjuk pár percig párolódni.

3. Közben a tojásokat villával verjük fel jó alaposan.

4. Amikor az összes víz elpárolgott a spárgáról, öntsük az olajat a serpenyőbe, hagyjuk egy kicsit felforrósodni, majd öntsük rá a tojást. Amikor kezd szilárdulni, a lapáttal húzzuk a széleket az edény közepe felé, közben döntsük meg a serpenyőt, hogy a tetejéről a tojás lefolyhasson. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg már csak egy kicsit marad tocsakos a tojás teteje. Ekkor vegyük le a tűzhelyről.

5. Szórjuk meg a sóval, és a reszeljük rá a szarvasgombát! 


Még több szuper reggeli receptet találhattok az már megjelent "5 hozzávalós reggelik"-ben! szabo-jucus-5-hozzavalos-reggelik

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1512559119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása