Barackos, kókuszos reggeli kása 10 perc alatt - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Barackos, kókuszos reggeli kása 10 perc alatt Szólj hozzá!

Barackos, kókuszos reggeli kása 10 perc alatt

By: szabojucus 2017. július 05.

barackos-kokuszos-kasa-reggelire_2.JPG

A reggeli kásákban az a jó, nem kell különösebb főzőtudomány hozzájuk, 10 perc alatt elkészülnek, és a végtelenségig lehet variálni őket. A mostani kedvencem alapja zabkorba, amitől a végeredmény sokkal inkább a tejbegrízre emlékeztet. Érett, édes barackkal és egy kis kókusz chips-szel a tetején, hogy valami roppanós is legyen benne!

Amire mindenképpen szükség lesz még hozzá, az egy szilikon lapát! Igen, ez nem elírás! Szilikon lapát! Én szinte mindenhez ezt használom! Ez a gyengém! A legjobb, mert semmi nem tapad hozzá, könnyen tisztítható és mindent maradéktalanul ki lehet vele szedni az edényből! Egy csepp sem veszik kárba az isteni kásából! ;)

Barackos kókuszos zabkorpa kása

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 főre):
- 4 dl kókusztej
- 8 evőkanál zabkorpa 
- 2 közepes őszibarack 
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 4 evőkanál kókusz chips
(nagyobb szupermarketben vagy bioboltban beszerezhető, de kókuszreszelékkel is helyettesíthető)

barackos-kokuszos-kasa-reggelire_hozzavalok.jpg
Szükséges eszközök:
- kisebb lábas
- szilikon lapát
- vágódeszka
- kés

Elkészítés:
1.
Öntsük a lábasban a tejet, a zabkorpát és a nyírfacukrot. Kis lángon időnként megkeverve, hogy le ne égjen főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez kívánt állagtól függően 5-10 percet vesz igénybe.

2. Közben pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb cikkekre a barackot.

3. Mikor elkészült  a kása vegyük le a tűzről, és keverjük össze a barackkal és a kókusz chips-szel. A tetejére a tálaláshoz hagyunk egy kicsit díszítésnek is! 


Mindig gondban vagy a reggelivel? Sokszor tétován állsz reggel a hűtő előtt, aztán mégis üres hassal indulsz útnak? A nemrég megjelent "5 hozzávalós reggelik" könyvemben, 25 mennyi reggelit találsz a mindennapokra, hogy ez ne fordulhasson elő veled! Olvass bele itt»

barackos-kokuszos-kasa-reggelire_3.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5112642027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása