Ti szoktatok ilyen hőségben főzni? Enni azért kellene valami finomat, ami nem túl terhelő a gyomornak, ugye? Nálam ilyenkor kerülnek elő a könnyű nyári saláta receptek, amik ráadásul 5 perc alatt elkészíthetők.
A legújabb kedvencem most ez, ami a dinnyétől édes, a feta sajttól krémes, a ribizlitől savanyú, a borstól picit csípős, és az i-re a pontot a nagyszemű só teszi fel. A hozzávalókat pedig jól be kell hűteni, akkor lesz csak igazán finom! Próbáljátok ki!
Dinnyés, ribizlis, fetás nyári saláta
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 4 nagy szelet dinnye
- 2 marék ribizli
- 10 dkg feta sajt
- 4 csavarásnyi bors
- 2 csipet nagyszemű só
Szükséges eszközök:
- salátástál
- vágódeszka
- kés
- saláta keverő lapát (ez lehet két kanál is)
Elkészítés:
1. A dinnyét vágjuk kisebb kockákra (ha nem szeretjük és rá is érünk, szedjük ki belőle a magokat), majd tegyük a salátástálba.
2. A ribizliket mossuk meg, és szemezzük a dinnye mellé.
3. A feta sajtot vágjuk kockára, és tegyük ezt is a tálba.
4. A tetejére mehet négy tekerésnyi friss bors, és két csipet nagyszemű só. Keverjük össze, és már tálalhatjuk is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.