Krémes fehérbabos kagylótészta - tartós élelmiszerekből finomat - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Krémes fehérbabos kagylótészta - tartós élelmiszerekből finomat Szólj hozzá!

Krémes fehérbabos kagylótészta - tartós élelmiszerekből finomat

By: szabojucus 2017. november 23.

kremes-feherbabos-kagyloteszta_1.jpg

Lehet-e egy zacskó tésztából és egy doboz konzervből tápláló és finom vacsorát főzni?

Néha nem is gondoljuk, hogy az apró dolgok mennyit számítanak. De azokban a családokban, ahol nehezen jut megfelelő mennyiségű étel az asztalra, egy zacskó tészta, vagy egy doboz konzerv is nagy segítség lehet.

Most péntek-szombat-vasárnap, azaz 2017. november 24-26. között lesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos, karácsonyi tartósélelmiszer gyűjtő kampánya. A három nap alatt az Élelmiszerbank önkéntesei gyűjtik az adományokat, amik tartós élelmiszerek lehetnek: tartós tej, cukor, só, liszt, konzervek, bébiétel.

Az adománygyűjtéshez az Élelmiszerbank legnagyobb partnereként a Tesco is csatlakozik. (Idén már tizedik alkalommal.) Ezen a hétvégén 161 áruházban adhatjátok majd le adományaitokat, amit a Tesco az adományok értékének 20%-ával egészít ki, amivel az Élelmiszerbank működését támogatja.

A következő receptem 5 hozzávalójából kettő ilyen tartós élelmiszer lesz. Ezért ha a mostani bevásárláskor mindegyikből csak egy-egy zacskóval/dobozzal vesztek többet, és a Tesco áruházakban kijelölt helyeken leadjátok, már azzal is nagyon sokat tudtok segíteni. Mert a kis segítség is sokat számít!  A gyűjtés további részleteit a www.tesco.hu/elelmiszergyujtes oldalon találjátok.

Ha pedig hazaértek ezt az a sajttól krémes, a bacontől ízes, a babtól laktató és a kakukkfűtől különleges tésztavacsorát készíthetitek el 15 perc alatt.

Krémes, fehérbabos kagylótészta

Elkészítés idő: 15 perc

Hozzávalók (4 fő részére):
- 35 dkg kagyló tészta (+ 1 csomag tészta adománynak)
- 5 dkg húsos szalonna
- 1 doboz fehér bab konzerv (+ 1 konzerv adománynak)
- 1 kk kakukkfű
- 10 dkg krémfehérsajt (zsíros, lágy sajt)

A krémes fehérbabos kagylótészta 5 hozzávalója

Szükséges eszközök:
- fazék
- vágódeszka
- kés
- konzervnyitó
- szűrő
- pohár
- serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. A tésztafőzéshez tegyük a vizet a tűzhelyre.

2. Közben a bacont vágjuk vékony csíkokra, és a serpenyőben kezdjük el pirítani.

3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a kagylótésztát és főzzük meg.

4. Amit a bacon egy kis színt kapott, bontsuk fel fehérbab konzervet, szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe. Szórjuk meg a kakukkfűvel keverjük össze, adjunk hozzá egy kanálnyi vizet a tészta főzővizéből és lefedve pároljuk pár percig.

5. Amint a tésztát elkészült szűrjük le. Vegyük le a fedőt a babról, morzsoljuk bele a sajtot, keverjük hozzá a tésztát, és már tálalhatjuk is!

kremes-feherbabos-kagyloteszta_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr713347979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása