Lehet-e egy zacskó tésztából és egy doboz konzervből tápláló és finom vacsorát főzni?
Néha nem is gondoljuk, hogy az apró dolgok mennyit számítanak. De azokban a családokban, ahol nehezen jut megfelelő mennyiségű étel az asztalra, egy zacskó tészta, vagy egy doboz konzerv is nagy segítség lehet.
Most péntek-szombat-vasárnap, azaz 2017. november 24-26. között lesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos, karácsonyi tartósélelmiszer gyűjtő kampánya. A három nap alatt az Élelmiszerbank önkéntesei gyűjtik az adományokat, amik tartós élelmiszerek lehetnek: tartós tej, cukor, só, liszt, konzervek, bébiétel.
Az adománygyűjtéshez az Élelmiszerbank legnagyobb partnereként a Tesco is csatlakozik. (Idén már tizedik alkalommal.) Ezen a hétvégén 161 áruházban adhatjátok majd le adományaitokat, amit a Tesco az adományok értékének 20%-ával egészít ki, amivel az Élelmiszerbank működését támogatja.
A következő receptem 5 hozzávalójából kettő ilyen tartós élelmiszer lesz. Ezért ha a mostani bevásárláskor mindegyikből csak egy-egy zacskóval/dobozzal vesztek többet, és a Tesco áruházakban kijelölt helyeken leadjátok, már azzal is nagyon sokat tudtok segíteni. Mert a kis segítség is sokat számít! A gyűjtés további részleteit a www.tesco.hu/elelmiszergyujtes oldalon találjátok.
Ha pedig hazaértek ezt az a sajttól krémes, a bacontől ízes, a babtól laktató és a kakukkfűtől különleges tésztavacsorát készíthetitek el 15 perc alatt.
Krémes, fehérbabos kagylótészta
Elkészítés idő: 15 perc
Hozzávalók (4 fő részére):
- 35 dkg kagyló tészta (+ 1 csomag tészta adománynak)
- 5 dkg húsos szalonna
- 1 doboz fehér bab konzerv (+ 1 konzerv adománynak)
- 1 kk kakukkfű
- 10 dkg krémfehérsajt (zsíros, lágy sajt)
Szükséges eszközök:
- fazék
- vágódeszka
- kés
- konzervnyitó
- szűrő
- pohár
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. A tésztafőzéshez tegyük a vizet a tűzhelyre.
2. Közben a bacont vágjuk vékony csíkokra, és a serpenyőben kezdjük el pirítani.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a kagylótésztát és főzzük meg.
4. Amit a bacon egy kis színt kapott, bontsuk fel fehérbab konzervet, szűrjük le, és öntsük a serpenyőbe. Szórjuk meg a kakukkfűvel keverjük össze, adjunk hozzá egy kanálnyi vizet a tészta főzővizéből és lefedve pároljuk pár percig.
5. Amint a tésztát elkészült szűrjük le. Vegyük le a fedőt a babról, morzsoljuk bele a sajtot, keverjük hozzá a tésztát, és már tálalhatjuk is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.