Nincs is jobb dolog, mint a hideg téli napokon egy igazi krémes forró csokoládéval bekuckózni az ablak elé és bámulni a hóesést vagy egy pléddel és a kedvenc könyvünkkel a kezünkben kipihenni a nap fáradalmait! De hideg napokon a reggeli útnak induláshoz is erőt adhat!
Megmutatom Nektek, hogy az én kedvenc, gazdag és krémes forró csokoládémhoz hogyan készítem el a "por"alapot, amit aztán már csak fűszerezni kell, tejjel elkeverni és ihatjuk is. Ha egyszerre több adagot készítünk belőle, akkor pedig csatosüvegben várja majd a kényeztetős napokat.
Az alap csoki por elkészítése
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (5 adaghoz):
- 10 dkg étcsokoládé
- 7 dkg cukrozatlan kakaópor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg porcukor
- 1 kk só
Szükséges eszközök:
- robotgép
- kanál
- csatosüveg
Elkészítés:
Az étcsokoládét törjük minél kisebb darabokra, és a többi hozzávalóval együtt robotgépben dolgozzuk por állagúvá. Csatos üvegben tároljuk.
Krémes forró csoki elkészítése
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 2 teaskanál alap csoki por
- 2,5 dl tej (ki milyet szeretne sima-, zab-, kókusz- vagy risztej)
Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő
Elkészítés:
A tejet öntsünk a lábásban és kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a forró csoki port, és egy habverővel addig keverjük, még szép krémes nem lesz!
Ha lusták vagyunk akkor a port öntsük fel meleg tejjel és kevergessük addig, amíg minden fel nem oldódik. A végeredmény nem lesz olyan krémes mintha főznénk, de szerintem így is el fog fogyni!
Díszítés
A legfinomabb díszítés az igazi tejszínből készült hab. Ha van retro habszifontok, akkor azzal készítsétek el, ha nem akkor csak habverővel verjük kemény habot. Ebből aztán bátran tegyetek a tetejére, mert ha bűnbeesés, akkor csináljuk rendesen! A tejszínhab tejére, jöhet még egy kis pillecukor, vagy egy kis mandula, vagy kókusz, vagy csokoládé vagy minden egyszerre!
Ízesítés
Az alap keveréket mindenféle finomsággal ízesíthetjük. Egy pohárhoz egy 1/4 kavéskanálnyi fűszerre lesz szükség. A fahéjjal, a vaníliával vagy a mézeskalács fűszerkeverékkel ismerős lesz az íze, de bátrabbak nyugodtan kipróbálhatják, kardamommal, gyömbérrel, chilivel, vagy valamilyen különlegesebb borssal, például vaníliás borssal fűszerezve. Ilyen különlegesebb fűszereket a Nagycsarnok mellett az Ázsia boltban, kisebb Gourmet boltokban vagy akár neten a Fűszerésznél szerzehettek be!
Az én kedvencem
A mandulatejjel készült, vaníliával ízesített, tejszínhabbal, pillecukorral és mandulával megpakolva lett!
Várom a visszajelzéseket, hogy a Tiétek melyik lett!
Az utolsó képet nem én készítettem, az a téli #csajszombat rendezvényünkön készült, amiről még több képet itt nézhettek meg! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.