Egy izgalmas pop up vacsorán vettem rész két hete, a hamarosan nyíló Société Budapest szervezésében. A Belvárosi Piacon működő démo konyhájukban tavaly év végén kezdte meg munkát a Société kulináris csapata Krasznai Norbert séf vezetésével, azért, hogy kikísérletezzék és tökéletesre fejlesszék a Société ház gasztronómiai koncepcióját, s mindezt közben a vendégek is megkóstolhassák.
Hétköznap ebédidőben izgalmas és színes bisztrófogásokkal, szuper ár-érték arányú ebédmenüvel várnak mindenkit. Időszakonként pedig rendeznek egy-egy ilyen pop up vacsorát, a Sneak Peek sorozatot, ahol már az art on the plate, azaz a hamarosan a Sas utcában nyíló fine-bistro irányvonalát szeretnék bemutatni. Ezeken a vacsorákon már kifejezetten azokat az ételeket mutatják be, amiket a Société házban is kóstolhatnak majd a vendégek.
Eleve érdekes projektnek ígérkezik a Société ház, ami a Sas utcában nyílik majd, és a gasztronómia, a divat, és a művészet találkozik itt egy nagyon izgalmas kombinációban. De számomra még izgalmasabb az, hogy a legalsó szint épülő hatalmas konyha, hogyan fogja kiszolgálni a földszinten nyíló bisztro és fine-dinig éttermet, valamit a felső emeleti hatalmas rendezvénytermet. Szokásomhoz hívni mi érkeztünk elsőnek a helyszínre, így lehetőségünk volt egy kicsit beszélgetni Krasznai Norberttel, és kifaggatni őt arról, hogy milyen is részt venni egy ekkora projektben, milyen kihívásokkal néznek szembe.
A beszélgetésünk olyan jól sikerült, hogy végül a konyhában is segíthettem a "Vaddisznó, feketegyökér, kelbimbó, kakukkfű" tálalásában!
De íme a Sneak Peek @ Société.Gastro 2.0 menü izgalmas fogásai. (A képeket én készítettem, szóval ha nem profik, azt nézzétek el nekem!)
Első fogás a "Kecskesajt, sárgarépa, narancs, koriander" volt, és bevallom őszintén nekem ez volt a kedvencem. Lehet, hogy közrejátszik az is, hogy koriander függő vagyok, de ezen a tányéron az ízek kombinációja tökéletes volt számomra!
Aztán következett, a Malaccsászár, borotvakagyló, csicsóka, citromfűvel.
Az "Erdei gomba, pisztráng, tejföl, rozmaring" abbahagyhatatlan volt!
A következő fogás egy "Vérnarancs" volt, de erről ne tudtam olyan képet készíteni, amit szívesen megosztanék Veletek, ezért inkább megmutatom, hogy mennyire koncentráltam a következő fogás tálalásánál.
"Vaddisznó, feketegyökér, kelbimbó, kakukkfű", ezt én tálaltam, vagyis csak részben, mert Szauer Judit és Krasznai Norbi is segített benne! :D
Sajnos őt már nem bírtam megenni, mert addigra teljesen eltelítődtem az ízekkel, de Gáborom szerint isteni volt, és a látvány is magáért beszélt "Étcsokoládé, tonkabab, karamell, mango".
Ha szeretnétek Ti is megkóstolni ezeket a finomságokat, akkor keressétek Société Gastrot a lenti elérhetőségeiken.
Facebook: www.facebook.com/societegastro
Instagram: www.instagram.com/societegastro
Web: www.societebudapest.com
Fotók: Szabó Jucus
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.