5 filmes konyha, ahová azonnal beköltöznék! - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 filmes konyha, ahová azonnal beköltöznék! 7 komment

5 filmes konyha, ahová azonnal beköltöznék!

By: szabojucus 2018. május 14.

filmes_konyhak.jpg

Imádom a konyhaszigeteket, a gyönyörű konyhákat, és imádom az olyan filmeket, amiben ilyenek vannak. Mivel ezek általában romantikus filmvígjátékok is, csak hab a tortán!

Szóval ez az én Top 5 fimles konyhám! 

1. Egyszerűen bonyolult konyhája

Maga a megvalósult álom. Hatalmas ablakkal a kert felé, egy annál is nagyobb konyhaszigettel, és az egészet az étkező asztal koronázza meg! Mondjuk a Nancy Meyers filmek, bármelyik lakásába beköltöznék! 

 Képek forrása: TraditionalHome

2. Csak tudnám, hogy csinálja konyhája

"Csak tudnám, hogy csinálja" filmből, a gáztűzhelybe, és tűzhely mögötti tégla falba vagyok szerelmes!  S bár alapvetően a fehér konyhákat kedvelem, ebben mégis nagyon tetszik, a zöldesszürkés bútor, a fa pult és konyhasziget, és a sarokban lévő kis vintage asztal harmóniája.

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

Képek forrása: HookedOnHouses

3. "Minden végzet nehéz" nyaralójának konyhája.

Egy újabb Nancy Meyers film, és egy újabb álom konyha. Ebben a legjobban a konyha közepén található hatalmas szigetet tetszik. Na és persze az hogy fehér, a hatalmas tűzhely és a rengeteg természetes fény.  
Kell ennél több?

glgt2.jpg

Kép forrása: ArchitecturalDigest 

4. Charlotte konyhája, Szex és New York-ból.

Mondjuk a Szex és New York nálam alapmű, vagyis bárhol, bármikor, bármennyiszer.
A második egész estés filmben van egy jelenet, amikor Charlotte a lányaival muffinokat készít a hófehér konyhájában, ami fehér metro csempével van kirakva, és csak a sütő gombjain és a kiegészítőkben jelenik meg a rózsaszín. Bármikor elfogadnám! 

 Képek forrása: GraniteGurus

5. "A kezdő"-ből Anne Hathaway konyhája.

Gondolom meg sem lepődtök, hogy ez is egy Nancy Meyers film. Itt a nyitott polcokat, a hatalmas belmagasságot, az ipari jellegű lámpákat és a konyhapultot imádom. A sarokban pedig még egy kis gyereksarok is elfért!

Képek forrása: ArchitecturalDigest


Nekem ez a TOP 5 konyha? Nektek melyik a kedvencetek?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr513654574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakkosfx 2018.05.15. 15:41:18

Nem jó az ilyen nagy konyha. Méghozzá azért nem jó mert meg is öregszünk egyszer és a néhány lépéssel nagyobb távolság nagyobb fáradsággá alakul át!

steery 2018.05.15. 17:15:19

Én is nagy konyhát szeretnék, de ahhoz nagy ház is dukál. Egy átlagos lakótelepi lakásban ugyanis max 2 ember fér el kényelmesen a konyhában, 3-nak már szűk a hely. Azaz alkalmatlan egy család számára. Alapvetően nem a dizájn számít, hanem a használhatóság. Az, hogy annyi hely legyen a helyiségben, hogy mindenki elférjen az asztal körül (4-5-6 fő) és a hátuk mögött még el is lehessen menni. Meg az, hogy a konyha és étkező területét rendesen el lehessen különíteni a ház többi részétől, hogy a zaj és a szag ne terjedjen tovább akkor se, ha nincs szagelszívó és a zord idő miatt nem lehet szellőztetni. De ilyen házat csak horribilis összegekért lehet venni. Vagy terveztetni és építtetni kell.

2018.05.15. 17:22:40

Mondjuk némelyikben ordító hibák vannak lakberendezési szempontból, ami a használhatóságot illeti. A tűzhelynek és a mosogatónak közel kell lennie egymáshoz úgy, hogy a kettő között munkafelület legyen. Alapanyag mosása - előkészítés - főzés. Ezen kívül a hűtőszekrény és a kamra (vagy kamraszekrény) is jó, ha közel van.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2018.05.29. 10:52:58

@Hortenz: Azért azt ne feljetsük el, hogy ezek filmes konyhák! Szóval biztos, hogy inkább a design volt a fontos, mint a használhatóság! De attól még jó bennük gyönyörködni, és inspirációnak se rosszak!

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2018.05.29. 10:53:39

@enpera: hát ha nem szereted a romantikus filmeke, akkor egyiket sem ajánlom! :D

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2018.05.29. 10:54:51

@sakkosfx: viszont a filmforgatáshoz kellenek a negy terek! ;)

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2018.05.29. 10:56:52

@steery: Az biztos, hogy sokkal könnyebb egy saját építésű lakásban kialakítani, azt a helyet, ami a legjobban a mi igényeinket szolgálja. De ötleteket, vagy dekorációs tippeket lehet ezekből meríteni szerintem!
süti beállítások módosítása