Nyáron én a nagy melegekben nem kívánom a nehéz ételeket, de az ízekben gazdagokat annál inkább. Ezért is szeretem ezt a salátát, mert minden általam kedvelt íz megtalálható benne. Édes a dinnyétől, sós a fetától, mustáros a rukkolától, csípős a borstól és savanyú a citromtól.
A tálalásnál a lényeg, hogy a dinnye és a feta harapható és nem túl kicsi legyen. Az enyém azért lett szívecske és csillag formájú, mert nehezített pályán gyerekekkel, Alberttel és Lottival együtt készítettem elő a fotózáshoz. Le kellett foglalnom őket valamivel, és a formaszaggatás végeredmény olyan szép lett, hogy végül ezek kerültek fel a tányérra!
Nektek hogy tetszik?
Dinnyés-fetás rukkola
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 nagy szeletnyi (10 dkg) dinnye
- 1 csomag (10 dkg) feta sajt
- 1 csomag (8 dkg) Eisberg rukkola
- 3-4 tekerésnyi friss bors
- 1/2 citrom
Szükséges eszközök:
- salátástál
- vágódeszka
- kés
- borsdaráló
- tálaláshoz kát tányér
- opcionális: csillag és szív alakú sütemény kiszűrők
Elkészítés:
1. A dinnyét vágjuk fél cm vastag szeletekre vagy kockázzuk fel készítsünk csillagokat belőle.
2. A fetát szintén kockázzuk fel, vagy készítsünk belőle szívecskéket a kiszűróval.
3. A két tányérra osszuk szét a rukkolát. Tegyük a tetejére a dinnyét és a fetát, majd daráljunk rá friss borsot, és facsarjunk rá citromot.
Ha szeretnétek látni, hogy élőben hogyan készítem el ezt a salátát és még sok más finomságot, akkor gyertek el június 23-24. a Millenárisra az Eisberg - FitBalanceZERO Gasztrófesztiválra! Mind a két nap találkozhattok velem a színpadon! Részletek itt: https://www.facebook.com/events/1735117673200957/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.