Mentás-csicseriborsós madársaláta - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Mentás-csicseriborsós madársaláta Szólj hozzá!

Mentás-csicseriborsós madársaláta

By: szabojucus 2018. június 24.

mentas-csicseriborsos-madarsalata_1.JPG

Szeretem a csicseriborsót. Először nem is tudtam, hogy szeretem, mert "csak" a humuszt szerettem. Aztán pár éve, miután utánanéztem miből is van, rájöttem, hogy igazából a csicseriborsót szeretem. Azóta nagyon sok formájában próbáltam már. Az első hely persze megmarad a humusznak, de itt van rögtön Nektek a 2. és a 3. helyezett is.

A 2. helyezett ez a mentás madársaláta, amihez a sima csicseriborsó mellé, a biztonság kedvéért szoktam tenni egy kis fűszeres sült csicseriborsót is, aminek a receptjét itt találjátok!  

S miért madársaláta? Mert a selymes és különleges levélkéi enyhén dió ízűek. Így nagyon jól harmonizálnak a csicseriborsó szintén diós, mogyorós ízével. Ehhez már csak egy kis édeskés paradicsom, sós sonka (így a család férfi tagjai is sokkal szívesebben eszik!) és mentás öntet kell és kész is a laktató és finom salátavacsora.

Mentás-csicseriborsós madársaláta

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 csomag Eisberg madársaláta 
- 8 dkg Abraham Prosciutto sonka
- 7 dkg koktélparadicsom
- 1/2 doboz konzerv (400g) csicseriborsó
- mentás öntet

Öntet hozzávalói:
- 1/2 db lime 
- 1/2 csomag menta
- 1 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1/4 teáskanál nagyszemű só

Szükség eszközök:
- szűrő
- salátástál
- vágódeszka
- kés
- kis keverőtál
- citromfacsaró
- villa
- saláta keverő
- teáskanál

Elkészítés:

1. A csicseriborsót bontsuk fel, és egy szűrűben csöpögtessük le.

2. Addig a madársalátát tegyük a salátástálba (már mosott, ezt annyira szeretem). A paradicsomot mossuk meg, és vágjuk negyedekbe. Tegyük a salátára, a lecsöpögött csicseriborsó felével együtt, a másik feléből készítjük a ropogósat!

3. Az öntethez, vágjuk apróra a mentát. Tegyük egy kis tányérba az olívaolajat, a mustárt és a sót. Csavarjuk bele a lime levét, és keverjük össze a mentával együtt egy villa segítségével jó alaposan. Öntsük a salátára, és keverjük össze.

4. Tegyük a salátát kis tálkákba, tépkedjük rá a sonkát és jöhet rá még egy kis sült csicseriborsó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4514069387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása