Sárgabarackvirágos zabkása - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Sárgabarackvirágos zabkása 2 komment

Sárgabarackvirágos zabkása

By: szabojucus 2018. június 29.

sargabarackviragos_zabkasa-5hozzvalobol.JPG

Bár úgy tűnik elsőre, hogy ezt a kását csak ráérős reggeleken fogod elkészíteni, megnyugtatlak, csupán tíz percre és csak öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá!

A díszítéssel kell csak egy kicsit pepecselni, de megéri, mert mégis csak jobban esik reggel egy ilyen finomságot enni, nem? Az édes sárgabarack, a fanyarkás zöldalmával, a ropogós pisztáciával és a krémes zabkásával pedig igazán fenséges.

Sárgabarackvirágos zabkása

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók (2 főre):
- 8 evőkanál zabpehely (inkább apróbb szemű, mert gyorsabban megfő) 
- 4 dl zabtej (de nyugodtan használj sima tejet azzal is isteni lesz)
- 1 nagyobb sárgabarack
- 1 kisebb zöldalma 
- 15 szem pisztácia

sargabarackviragos_zabka_sa-5-hozzavaloja.jpg

Szükséges eszközök:
- kisebb lábas,
- fakanál
- vágódeszka,
- kés,
- szilikon lapát,
- müzlis tányér

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a zabtejet és a zabpelyhet. Kis lángon időnként megkeverve, főzzük 8-10 percig, míg be nem sűrűsödik.
2. Miközben a kása rotyog, az almát és a barackot mossuk meg. A pisztáciát pucoldjük meg, és vágjük hosszában félbe a szemeket. Az almából vágjunk le két nagyobb cikkelyt, majd vékonyan szeleteljük fel. Közben azért néha keverd meg a kását! 

3. A sárgabarackot vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és keresztbe vágjuk nagyon vékony szeletekre. A két kézzel a szeleteket húzzuk szét egy vékony sorba, majd formázz belőle egy virágot.

sargabarac-kvirag-utmutato.jpg

4. Mikor a kása elkészült vegyük le tűzről, és osszuk ketté a két tányérba, és szépen simítssuk el a tetejét. Most jön a kreatív része. A szilikon lapáttal emeljük át a barackvirágot a kásás tál felső sarkába. A pisztáciából formázd meg a virág szárát, majd a leveleket pedig a zöldalmából. 


Ha szereted a reggeli kásákat, akkor még további recepteket találsz itt: http://5hozzavalo.blog.hu/tags/reggeli_kása

5-hozzavalos-saragbarackviragos-kasa.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714082433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2018.07.05. 16:43:45

@Duodiary: Szia, Azért most nem tudtam eldönteni, hogy viccelődsz vagy sem. De akárhogy is, szerezz be pisztáciát minél előbb, mert ez a kása így nagyon finom! :)
süti beállítások módosítása