Az egyik legfinomabb ropogtatni való, arról nem is beszélve, hogy hasonló élmény, mint a chips, csak annál sokkalta egészégesebb. Ráadásul gyorsan elkészül, még külön tálalni sem kell, mert egy kis papírba tekerve az erkélyen üldögélve is eszegethetitek! :)
Fűszeres sült csicseriborsó
Elkésztési idő: 5 perc + 25 perc
Hozzávalók:
- 1/2 doboz konzerv csicseriborsó
- 1 teáskanál olívaolaj
- 3 tekerésnyi friss bors
- 1/2 teáskanálnyi őrölt rozmaring
- 1/2 teáskanálnyi nagy szemű só
Szükséges eszközök:
- szűrő
- keverőtál
- villa
- tepsi
- sütőpapír
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
2. A lecsepegtetett csicseriborsót keverjük össze az olajjal, a borssal, a rozmaringgal és a sóval.
3. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, egyenletesen, hogy a szemek ne fedjék egymást, és 25 perc alatt süssük szép ropogósra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.