Hideg reggeleken nincs is jobb napindító mint egy tál gőzölgő, finomságokkal megpakolt zabkása. Az aktuális kedvencem (kedvencünk, mert ezt a gyerekek is imdáják), ez a kakós, édes, krémes, banános, málnás zabkása. 10 perc alatt elkészüél, szóval bármilyen borongós reggelen elkészíthető!
Kakaós, banános, málnás zabkása
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl mandulatej
- 6 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál kakaó
- 1 érettebb banán
- 2 marék fagyaztott málna
Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- villa
- vágódeszka
- kés
- teáskanál
- müzlistál
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a mandulatejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük bele a kakaót, és málna felét!
2. Az banán felét törjük össze egy villával, keverjül bele azt ia kásába, ez fogja édesíteni. A másik felét karikázzuk fel.
3. A kását szedjük ki müzlistálkákba, a tetejét díszísük fel a banánnal és a málnával!
Ha szereted a reggeli kásákat, akkor további finomságot találsz itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/reggeli_kása
Ha pedig mindig bajban vagy, hogy mit is egyél reggelire, akkor az 5 hozzávalós reggelik könyvemben szereplő 25 gyorsan és könnyen elkészíthető receptet neked találtam ki!
Bővebben róla itt » https://5hozzavalo.blog.hu/2017/07/06/szabo-jucus-5-hozzavalos-reggelik-konyv
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal