Csirkesült citromos spenóttal és fehérbabbal - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Csirkesült citromos spenóttal és fehérbabbal Szólj hozzá!

Csirkesült citromos spenóttal és fehérbabbal

By: szabojucus 2019. február 08.

citromos-csirkesult-spenottal-es-feherbabbal_5-hozzavalobol-4.jpg

Szeretem az egy serpenyőben elkészíthető ételeket. Először is kevesebbet kell mosogatni (ez egy hosszú nap után elsődleges szempont, mert kinek van kedve órákat a konyhában tölteni). Másodszor ha minden egy serpenyőben készül, akkor az ízek is jobban összeérnek. 

Bevallom friss spenóttal lenne az igazi, de tavasz híján készíthetjük bébi spenóttal. Amiből ha előre mosottat választunk, még kevesebb lesz az elpakolandó, és még gyorsabban elkészül a vacsora. Ha pedig találtok a boltban előre felcsíkozott csirkemellet, akkor azt vegyétek, mert akkor még többet időt takaríthattok meg. Egy kis kreatív gondolkodással, máris jó náhány percet spórolhatunk az előkészületeken, és még hamarabb kerül vacsora az asztalra!

citromos-csirkesult-spenottal-es-feherbabbal_5-hozzavaloja.jpg

Citromos csirkesült spenóttal és fehérbabbal

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 zacskó bébispenót
- 1 doboz konzerv fehérbab
- 1 kisebb citrom

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- só
- olívaolaj
- villa a hús forgatásához
- serpenyő
- fedő (ha nincs a serpenyőre illő, akkor egy alufóliával is letakarhatjuk)
- tányér

Elkészítés:
1. A csirkemellet csíkozzuk fel. Sózzuk meg, és forgassuk meg a rizslisztben.

2. Bontsuk fel a babot, és öntsük le a levét. 

3. Tegyük a serpenyőt a tűzre magában egy picit melegedni. Amint kezünket 1-2 centire fölé tartva már meleg akkor eléggé átforrósodott. Mehet bele egy kanál olívaolaj, amiben a csirkéket mindkét oldalukkal süssük 5-5 percig, majd tegyük őket egy tányérra pihenni.

4. Öntsük a még meleg serpenyőbe a babot. Csavarjuk bele a citrom levét, tegyük a tetejére a spenótot, és lefedve pár percig pároljuk míg a spenót összesik. Vegyük le a tűzről, rázzuk össze és már tálalhatunk is.

5. Két tányérra osszuk szét a zöldséget, majd halmozzuk rá a csirkét! 

További vacsora ötleteket szeretnél?

Ha esténként nem akarod szétrobbantani a konyhád, de mégis finom, meleg vacsorát ennél, akkor az 5 hozzávalós vacsorák könyvem neked szól! Ebben a könyvben összegyűjtöttem 31 vacsora receptjét, amiből az év minden napján válogatni tudsz. Lehet tavasz, nyár, ősz vagy tél, vacsora gyerekekkel vagy akár egy ráérős hétvége, biztos megtalálod a kedvedre való receptet.

Bővebben a könyvről itt: https://5hozzavalo.blog.hu/2018/12/05/szabo_jucus_5_hozzavalos_vacsorak_konyv 

citromos-csirkesult-spenottal-es-feherbabbal_5-hozzavalobol-1.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3414611678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása