Túrófánk, az egészségesebb választás - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Túrófánk, az egészségesebb választás 2 komment

Túrófánk, az egészségesebb választás

By: szabojucus 2019. február 21.

Imádom a fánkot! A legjobban a szalagos fánkot! Nagymama minden farsangi időszakban sütött, és az unokatesóimmal evőversenyt rendeztünk. Kipukkadásig ettük magunkat és még azon is túl! Csakis szigorúan baracklekvárral.

Változtak az idők! S bár minden évben eszem szalagos fánkot is, azért mindig győz bennem a beachbody után vágyakozó lány! :D  Ilyenkor ha megkívánom inkább túrófánkot készítek zabpehelyliszttel és valamilyen alternatív édesítéssel, mondjuk steviával. Aztán persze kisütöm olajban és eszek hozzá baracklekvárt, de legalább a tudat! Ez a fánk egy picit tömörebb is, mint a szalagos, ezért kevesebb is elég belőle!

Na jó, több önigazolást nem írok le, hogy miért eszem, a lényeg legyen annyi, hogy ez is finom!

Túrófánk egészségesen 5 hozzávalóból

Túrófánk 

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (12 db fánkhoz):
- 25 dkg túró
- 2 kisebb tojás
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg édesítő (én most steviát használtam)
- csipet só

Szükséges eszközök:
- 2 db keverőtál
- villa
- robotgép

- szilikonlapát a keveréshez
- nagy lábas
- olaj a sütéshez

- két kanál
- papírtörlő

- tányér

Elkészítés:
1. A túrót tegyük az egyik keverőtálba és villával dolgozzuk át jó alaposan, hogy szép egyenletes legyen.

2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgája mehet a túróba, a fehérjét verjük kemény habbá.

3. Adjuk a túróhoz az édesítőt, a sót, a zabpehelylisztet is és keverjük össze jó alaposan. Majd óvatosan keverjük bele a felvert habot.

4. Az lábasban melegítsünk bőségesen olajat. Mikor jó forró vegyük közepesre a lángot. Mártsuk az olajba a kanalakat (így nem ragad úgy rá a tészta), formáljunk nagyobb csepp alakú fánkokat, és tegyük sorban a forró olajba.

5. 4-6 perc alatt szép aranybarbára sülnek, de félidőben azért forgassuk meg őket. Mikor elkészültek papírtörlővel letakart tányérra szedjük ki, és hagyjuk picit meghűlni, mielőtt megeszük.


Tippek:

Zabpehelylisztet otthon is készíthetünk, ha van egy jó robotgépünk vagy kávédarálónk, amiben a zabpelyhet finomara tudjuk darálni.

Édesítőnek mindenki válassza azt, amit ő a legjobban szeret, steviát, eritritet, nyírfacukrot, vagy barnacukrot. Ezt rátok bízom, ha valamelyiket már használjátok, fogjátok tudni milyen mennyiségben használjátok.


Szereted a finom desszerteket? További kreatív és finom 5 hozzávalós recepteket itt találsz tőlem!

Túrófánk egészségesen 5 hozzávalója

egészséges túrófánk 5 hozzávalóból

Szeretnéd teli hassal indítani a reggeleket? 5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
Esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114641498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2019.02.23. 13:31:03

egyáltalán nem szoktam édesítőt tenni a tésztájába. se mézet, se cukrot, semmit.
a cucc baromi finom magában, sósan is, esetleg fokhagymás tejföllel, aki meg akarja, az tunkolhatja lekvárba, cukorba :)

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2019.03.03. 17:31:29

@mildi: Sósan még nem próbáltam! De ki fogom! A fokhagymás tejföllel nagyon finom lehet!
süti beállítások módosítása