Már gyerekkét is imádtam a gofrit, és ezt nem változott mostanra sem. Ráadásul, hogy gyerekeim is vannak, így legálisan is süthetek többet, csak réjuk fogom, és én is ehetem!
De hogyan lehet ezt az édes finomságot úgy elkészíteni, hogy egy tartalmas reggeli legyen belőle? Egy kis túróval felurbózva, és friss gyümölcsökkel tálalva!
Túrós gofri
Elkészítési idő: 10 perc + a sütés
Hozzávalók (8 darabhoz):
– 10 dkg túró
– 10 dkg liszt
– 1 dl tej
– 2 tojás
– 1 evőkanál méz
Szükséges eszközök:
– kettő keverőtál
– habverő
– villa
– fakanál
– gofrisütő
– olaj (a kenéshez)
– evőkanál
Elkészítés:
1. Tegyük a túrót az egyik tálba, és villával törjük össze jó alaposan, ne legyenk benne nagyobb darabok.
2. A tojásokat válasszuk ketté, majd a tojásfehérjét verjük habbá.
3. Egy fakanállal keverjük jól össze a tojássárgáját, a lisztet, a tejet, és a mézet a túróval.
4. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni vele, mert akkor a hab összeesik, és nem lesz mitől könnyed legyen a gofri tésztája.)
5. Kenjük ki a gofrisütőt és süssük szép aranybarnára a gofrit. Szögletes gofri sütőben 1,5 evőkanál tésztát szükséges egy gofrihoz, és így 8-10 darab gofrit süthető.
Tipp: Tálaláskor Lekvár helyett, most tegyünk rá inkább friss gümölcsöket, áfonyát, epret. De ha még egy picit édesíteni szeretnénk, akkor szórhatunk rá porcukrot, vagy megcsurgathatjuk egy kis mézzel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.