Emlékszem nagyimnál nyáron a tűző napon sorban álltak az üvegek az udvaron, készült a kovászos uborka. Nekünk pedig csak arra kellett figyelni, hogy fel ne boruljanak. Persze ez nem mindig sikerült!
Azóta is ha fürtös, kovászolni való uborkát látok az nekem egyértelműen a nyár. Én nem szoktam kovászolni, mert nyersen jobban szeretem. Hozzá már csak egy kis kaprot teszek. A kaporhoz lazacot, a lazachoz meg leveles tésztát, és kész az isteni nyári vacsora.
Ez a recept az 5 hozzávalós vacsorák könyvemből az egyik nyári kedvencem! A tiéd melyik?
Lazacos kapros "gyémánt" uborka salátával
Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + 20 perc sütés
Hozzávalók (4 személyre):
- 6 db fürtös uborka
- 1 csokor friss kapor
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 doboz krémsajt
- 1 csomag leveles tészta
Szükséges eszközök
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa
- tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.
2. Az uborkát és a kaprot mossuk meg. Az uborkát zöldséghámozóval hosszában szeleteljük fel, a kaprot aprítsuk fel.
3. A lazacot vágjuk apróra. A kapor felével és a krémsajttal keverjük össze.
4. A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk 8 egyforma négyzetre. Átlósan hajtsuk őket félbe. A három szög hegyét kihagyva vágjuk fél-fél centimétes csík a háromszög aljához. Hajtsuk ki a négyzetet majd, a megvágott részt hatjsuk ez egyik, majd a másik oldalra. (Kicsit tudom így bonyolult, de a recept alat találtok képes utmutatót!!!) A közepüket töltsük meg a sajtkrémes töltelékkel. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe és 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra.
5. Amíg sülnek, az uborkát tegyük egy salátás tálba, szórjuk meg kaporral és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Tippek: Ha van kedvetek és időtök bíbelődni, akkor gyémánt helyett készíthettek batyut vagy szélforgót is. A készítési útmutatót hozzá itt találjátok: www.bit.ly/leveles-teszta-formak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.