Lazac, kapor, uborka ebből lesz az isteni nyári vacsora - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Lazac, kapor, uborka ebből lesz az isteni nyári vacsora Szólj hozzá!

Lazac, kapor, uborka ebből lesz az isteni nyári vacsora

By: szabojucus 2019. július 23.

Emlékszem nagyimnál nyáron a tűző napon sorban álltak az üvegek az udvaron, készült a kovászos uborka. Nekünk pedig csak arra kellett figyelni, hogy fel ne boruljanak. Persze ez nem mindig sikerült!

Azóta is ha fürtös, kovászolni való uborkát látok az nekem egyértelműen a nyár. Én nem szoktam kovászolni, mert nyersen jobban szeretem. Hozzá már csak egy kis kaprot teszek. A kaporhoz lazacot, a lazachoz meg leveles tésztát, és kész az isteni nyári vacsora. 

a7c4a9fd-ee91-41a0-a263-2078c8fe4e58.JPG

Ez a recept az 5 hozzávalós vacsorák könyvemből az egyik nyári kedvencem! A tiéd melyik? 

Lazacos kapros "gyémánt" uborka salátával

Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + 20 perc sütés

Hozzávalók (4 személyre):
- 6 db fürtös uborka
- 1 csokor friss kapor
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 doboz krémsajt
- 1 csomag leveles tészta

c59453f5-da5d-4456-8644-bef6703f5c50.JPG

Szükséges eszközök
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa
- tepsi

Elkészítés:
1.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.

2. Az uborkát és a kaprot mossuk meg. Az uborkát zöldséghámozóval hosszában szeleteljük fel, a kaprot aprítsuk fel.

3. A lazacot vágjuk apróra. A kapor felével és a krémsajttal keverjük össze.

4. A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk 8 egyforma négyzetre. Átlósan hajtsuk őket félbe. A három szög hegyét kihagyva vágjuk fél-fél centimétes csík a háromszög aljához. Hajtsuk ki a négyzetet majd, a megvágott részt hatjsuk ez egyik, majd a másik oldalra. (Kicsit tudom így bonyolult, de a recept alat találtok képes utmutatót!!!) A közepüket töltsük meg a sajtkrémes töltelékkel. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe és 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra.

5. Amíg sülnek, az uborkát tegyük egy salátás tálba, szórjuk meg kaporral és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.


Tippek: 
Ha van kedvetek és időtök bíbelődni, akkor gyémánt helyett készíthettek batyut vagy szélforgót is. A készítési útmutatót hozzá itt találjátok: www.bit.ly/leveles-teszta-formak 

gyemant-leveles-tesztabol-lepesrel-lepesre-5hozzavalobol.jpg

Ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót! 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8214977440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása