Imádom a kávét, és imádom a sajttortát. Ezért most ebből a két kedvencemből készült legújabb receptem, amit tulajdonképpen saját magamnak készítettem, de azért megosztom veletek is!
Ez a mini espresso sajttorta recept azért jó, mert sütő sem kell hozzá és mini tortácskáknak vagy nagy tortának is elkészíthető!
Mini espresso sajttorták
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
(5db 1,5 dl üveghez)
- 3 db lefőzött espresso (90 ml)
- 10 dkg ízesítettlen zabkeksz
- 3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 30 dkg natúr krémsajt
Elkészítés:
1. Főzzünk le 3 espressot, és hagyjuk kihűlni.
2. A kekszet törjük össze, és keverjük össze a megolvasztott vajjal. Egyenletesen osszuk szét az 5 edényben. Majd tegyük őket a mélyhűtőbe.
3. A kihűlt kávét tegyük robotgépbe, és a cukorral együtt verjük 15 percig a legmagasabb fokozaton. Egy szép fehéres habot kapunk, ami nem lesz azért olyan kemény mint, a tejszínhab, de szép tartása van. (Ha esetleg nem lenne elég kemény, akkor még egy picit tovább kell verni.)
4. Egy másik tálba dolgozzuk át robotgéppel a krémsajtot, majd adjuk hozzá a kávés habot, és kisebb fokozaton keverjük össze.
5. Vegyük ki a poharakat a mélyhűtőből, kanalazzuk rájuk a kávés sajtkrémet, majd legalább egy órára tegyük hűtőbe.
Tipp:
Csatos tortaformában is elkészíthetjük, csak akkor duplázzuk meg a mennyiségeket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.