Őszi, hidegebb reggeleken nincs is jobb napindító mint egy tál gőzölgő, finomságokkal megpakolt, édesen kényeztető zabkása.
A zabkásában az a jó, hogy reggel kellő energiát ad az induláshoz, ami kitart egészen az ebédig. De hogy igazán finom legyen a kása, kell bele egy kis méz, ami megvéd a baciktól. Egy kis fahéj, hogy felébressze az ízlelőbimbóidat. Végül egy kis alma chips, ami az a kis plusz ropogósság, amitől vidáman indul a napod.
10 perc alatt elkészül, szóval nem kifogás, hogy nekem nincs időm erre, vagy borongós reggel van, vagy különben is majd bekapok valamit útközben.
MÉZES, FAHÉJ, ALMA CHIPSES ZABKÁSA
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl tej
- 6 evőkanál zabpehely
- ½ kávéskanál fahéj
- 2 marék alma chips
- 2 evőkanál méz
Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- evőkanál
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a tejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Közben törjük az almachipset kézzel kisebb darabokra, ez fogja a kása tetejére szórni.
3. Mikor a kása besűrűsödött vegyük le a tűzről, keverjük bele a fahéjat és egy kanál mézet.
4. Szedjük ki két kis tálkába, a tetejére szórjuk rá az alma chipszet és csurgassuk rá a maradék mézet!
Tippek:
A zabkásához mindig apró szemű zabpelyhet válasszunk, mert az gyorsabban elkészül, és krémesebb lesz a végeredmény.
Tej helyett, ha valaki érzékeny, allergiás vagy csak kerülni szeretné, bármilyen növényi tejet is használhatunk. Szerintem ehhez a kásához a zabtej a legjobb választás.
Alma chipst már a legtöbb szupermarketben lehet kapni, de ha épp nem kapunk vagy nincsen otthon, akkor vékony szeletekre vágott almával is helyettesíthetjük.
Méz helyett válaszhatunk valamilyen más alternatív folyékony édesítőt agávé szirupot vagy juhar szirupot.
Ha pedig megszeretted reggelire a zabkását, akkor variáld kedved és ízlésed szerint. Az alap a tej és zabpehely, ehhez jöhet akár kakaó, csokoládé, vanília, és bármilyen friss vagy aszalt gyümölcs. Íme néhány ötlet, én milyeneket szoktam készíteni: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/zabk%C3%A1sa
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.