Humuszok: célkás, bazsalikomos, snidlinges és tökmagos - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Humuszok: célkás, bazsalikomos, snidlinges és tökmagos Szólj hozzá!

Humuszok: célkás, bazsalikomos, snidlinges és tökmagos

By: szabojucus 2020. február 28.

Amikor külföldön járok a piac meglátogatása után a második dolgom, hogy bemegyek egy átlagos szupermartketbe is körülnézek, hogy megtudjuk mit is esznek a helyi emberek. Legutóbbi franciaországi utazásunk alkalmával találtam rá a hűtőpultban egy isteni bazsalikomos humuszra, amiből azt hiszem ott tartózkodásunk alatt 5-ször is vettem!

Az majd szerintem egy külön posztot kap, hogy mi is a különbség a magyar és egy francia bolt választéka között, ezért most inkább térjünk is vissza a humuszokhoz.

7d318185-657f-443f-9e6f-e5da82df33d4.JPGSzóval ez a bazsalikomos humusz adta végül az ötletet, hogy hazaérve kipróbáljak pár ízesítést, ami még finomabbá teszi a számomra amúgyis kedves humuszt. 

Nekem ezek lettek a kedvenceim: céklás, tökmagos, snidlinges és persze a bazsalikomos! 

hummusz (aki estleg nem ismerné) egy csicseriborsóból, tahiniből (finomra őrölt szezámmagból készült sűrű massza) készült krémes állagú közel-keleti étel, amihez még olívaolajat, citromlevet és fokhagymát adnak. Na és persze ahány ház annyi szokás, mindenki megvan a saját receptje, amire esküszik. Én a sajátom most tesztelem, ezért ehhez a recepthez most boltit választottam. (Ha Ti is ezt teszitek, akkor arra figyeljetek, hogy olyat válasszatok, amiben nincsen tartósítószer! Olvassátok át a hozzávalókat!)

5-hozzavalos-kopeny_small.pngSzeretnéd teli hassal indítani a reggeleket? 
5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.

Szerezed be most 5% kedvezménnyel a Libri könyvesboltokban

5-hozzavalo-izesitett-humszok_2.JPG

Szóval semmi ördöngösség nincsen az ízesített humusz elkészítésében, csak a egy robotgéppel össze kell keverni a humuszt a kiválasztott hozzávalóval. Közben folyamatosan kóstolni kell, hogy eltaláljuk a számunkra legfinomabb ízt.

Célkás humusz

Ehhez használhatunk főtt céklát vagy sütőben sültet is (A céklát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük alufóliába locsoljuk meg olívaolajjal és 200 fokon süssük 60 percig.). Én 15 dkg humuszt kevertem össze 3 evőkanál kockára vágott sült céklával. Így kapta ezt az isteni színt és fenomenális ízt.

ceklas-humusz_5-hozzavalo.JPG

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

Tökmagos humusz

5 dkg tökmagot egy serpenyőben szárazon megpirítunk, amíg finom illat nem lesz és el nem kezd pattogni. Miután kihűl a robotgéppel 15 dkg natúr humusszal összekeverjük.
A pirított tökmag ad neki egy kis pikáns ízt, de a színe nem sokban tér el az eredeti humusztól.

tokmagos-humusz_5-hozzavalo.JPG

Snidlinges humusz

Egy marék friss snidlinget apróra vágunk, és robotgépben ezt is keverjük össze egy adag humusszal. Az eredmény egy isteni zöld enyhén hagymás nagyon haloványan csipős (már amennyire a nagy adag snidling csípni tud) ízű finomság. 

snidlineges-humusz-5-hozzavalo.JPG

Végül pedig de nem utolsós sorban:

Bazsalikomos humusz

Egy jó nagy, vagy inkább másfél csokor friss bazsalikomról a leveleket a robotgépbe csipkedjük és 15 dkg humusszal összekeverjük. Aki szereti a bazsalikomot, az nem fogja tudni abba hagyni. A színe gyönyörű bár nem olyan erős, mint a snidlingesé, de az íze isteni!

bazsalikomos-humusz_5-hozzavalo.JPG

Na de most jön a jogos kérdés.

Akkor ezeket a humuszokat, most mihez és mikor is lehet enni?

Rozskenyérből készült pirítósra kenve reggelire.

Vékony csíkokra vágott répa, szárzeller mellé mártogatósként.

Egy palacsintát megkenve friss zöldségekkel telepakolva vacsorára is ehetjük.

De salátákhoz vagy buddha tálkhoz is isteni.

Nektek melyik a kedvencetek? 

 

5-hozzavalo_ahogy-ehetjuk.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2315496330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása