Estére egy jó kis brokkolis gnocchi? Tudod, tudom este nem eszünk tésztát, de ha egyszer finom, és ilyen hidegben jól esik...
2020. március 8-án debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ahol ezentúl 15 héten keresztül új egészségtudatos, gyorsan és könnyen elkészíthető 5 hozzávalós receptekkel várlak benneteket! Van esetleg külön kívánságotok, hogy mit szeretnétek látni?
Az első adást visszanézhetitek a recept után a poszt végén!
Egyébként ha sima lisztes helyett teljes kiőrlésű gnocchit választunk, tejszínből csak egy keveset teszünk vagy növényit használunk, akkor máris lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük! Jöhet a recept és pár tipp?
Brokkolikrémes gnocchi
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 csomag teljes kiőrlésű gnocchi
- 1 fej friss brokkoli
- 1 dl tejszín (sima vagy növényi)
- 1 marék friss bazsalikom
- 5 dkg parmezán sajt (vegáknak mehet helyette pirított dió)
Szükséges eszközök:
- fazék
- párolóbetétes fazék vagy egy edény szűrővel
- vágódeszka
- kés
- sajtreszelő
- turmixgép
- tál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel az egyik fazékban a sós vizet forrni.
2. A brokkolit mossuk meg, és szedjük szét kis rózsákra. A párolóbetétes edényben pároljuk, 8-10 perc kell neki, hogy megpuhuljon, de még szép zöld maradjon a színe. Közben a sajtot reszeljük le (vagy a diót pirítsuk meg), és aprítsuk fel a bazsalikomot.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a gnocchit főni.
4. Öntsük turmixba a brokkoli 2/3-adat, adjuk hozzá a tejszínt, a bazsalikom és a sajt felét, és turmixoljuk össze. (Ha nehezen megy, még egy kis tejszín mehet bele.)
5. Mikor a gnocchi megfőtt, tegyük át egy tálba és keverjük össze a szósszal. Tálaláskor tegyük rá a maradék brokkolit és sajtot.
Tippek:
Mivel sokan olvastok és sokféleképpen étkeztek, ezért íme egy pár tipp, hogy #vega, #tejmentes, #gluténmentes és #alakbarát módon hogyan is készíthetitek el ezt az isteni tésztát.
1. Sima tejszín helyett használhatok növényi tejszínt, mondjuk rizstejszínt, mert ízben szerintem az passzol a legjobban (#vega, #tejmentes). Tejszín helyett mehet még a szószba sima joghurt is (#alakbarát).
2. Sajt helyett használhatok növényi sajtot, vagy pirított diót, mandulát (#vega, #tejmentes).
3. Gnocchi helyett pedig mehet bele gluténmentes spagetti (#gluténérzékeny) vagy köles vagy lencsetészta (#alakbarát).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.