Lustább, de annál finomabb ebéd a munka ünnepére? Csak 10 perc előkészítés, 25 perc sütés, 5 hozzávaló.
2020. március 8-án debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet a hetedik adásban főztem, csak ott nem dióval, hanem mandulával készítettem. :)
Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is!
Currys, almás, camembertes lepény
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés, 25 perc sütés
Hozzávalók (1 lepényhez):
- 5 dkg dió
- 2 db közepes alma
- 2 db camembert sajt
- 1 db friss leveles tészta
- 1 kávéskanál curry
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- tepsi
Elkészítés:
1. Melegítsük el a sütőt 180°C-ra.
2. Az almákat és a camembert sajtot vágjuk vékony cikkekre. A diót aprítsuk fel.
3. A tepsibe terítssük ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. 1 cm-re a tészta szélétől kezdjük el szépen sorba letenni az almát és a camembertet.
4. Majd szórjuk meg a dióval és curryvel, hajtsuk fel a lepény mind a négy oldalát, és tegyük a sütőbe.
5. 25 perc alatt süssük szép ropogósra.
Mit is főzzek este?
Neked is sokszor gondot okoz, hogy mit is egyél/egyetek?
Ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!
A könyv beszerezhető a Libri webáruházában és a könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.