Van tuti kis receptem, csak az a baj vele, hogy ebben a melegben olajban kell kisütni.
De a végeredmény egy isteni Erdei gyümölcs mázas fánk lesz, ami egyébként é Végül is miért ne ehetnénk mellé vanília fagyit is, hogy a jobban illeszkedjen az időjáráshoz?
Jöhet a recept?
Erdei gyümölcs mázas cronuts
Elkészítési idő: 15 perc és a sütés
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 10 dkg porcukor
Sütéshez: Olaj
Szükséges eszközök:
- Russell Hobbs 19773-56 Cook@Home olajsütő
- lábas
- szilikon lapát
- vágódeszka
- kés
- papírtörlő
Elkészítés:
1. Az olajat kezdjük el melegíteni. 2. Olvasszuk meg a vajat.
3. A gyümölcsöt (ha nem fagyasztott, akkor egy kevés vízzel) tegyük közepes lángon a tűzre. Főzzük őket addig, amíg a bogyók szétesnek és lekvár állagú nem lesz. Majd tegyük félre hűlni.
4. A leveles tészta vágjuk ketté, kenjük meg az egyik felét vajjal, szórjuk meg egy kevés liszttel, és fektessük rá a másikat. Szaggassunk belőle fánkokat (ha nincsen fánk vágónk, mert hát nekem sincs, akkor egy nagyobb pohárral és egy kicsi pogácsaszaggatóval megoldhatjuk). A maradékot gyúrjuk újra, vagy vághatjuk csíkokra is.
5. Miután az olaj felforrósodott, süssünk meg a fánkokat. Papírtörlőre szedve pihentessük.
6. A kihűlt gyümölcsös keveréket öntsük egy tálba, és a porcukorral együtt habverővel verjük fel, hogy sűrű kenhető mázat kapjunk. Végül kenjünk minden fánkra mázat és már ehetjük is.
Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.