Ha kenyérből lehet szendvicset készíteni, akkor gofriból is. Persze azért kell hozzá, egy izgalmas ízkombináció, hogy igazán ütős legyen. Jelen esetben olvadós, karakteres ízű sajt (én dánt használtam, de lehet cheddar is), erős dijoni mustár, ragacsos akácméz, ropogós savanykás alma és persze az édes gofri (először én az almás gofri receptem maradékát használtam hozzá, de utána már csak ezért is sütöttem külön).
Ez egy gyors és finom ebéd vagy vacsora recept, amelyet szerintem újra és újra elkésztetek, s már ti is nemcsak a maradék gofriból!
Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is!
Sajtos almás gofri szendvics
Elkészítési idő: 15 perc (+ gofri sütés, ha nincsen maradék)
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 8 db gofri
- 8 szelet sajt (dán vagy chedaar)
- 1 alma (savanykásabb, zöld)
- 2 evőkanál akácméz
- 2 evőkanál dijoni mustár
Szükséges eszközök:
- gofrisütő (Russell Hoobs 24540-56 Fiesta 3in1 szendvicssütő),
- vágódeszka
- kés
- kanál
- kis edény
Elkészítés:
1. Kapcsoljuk be a gofrisütőt.
2. Keverjük össze a mustárt a mézzel.
3. A gofrikat tegyük egymás mellé, és csurgassuk rájuk a szósz felét. Majd mindegyik gofrira tegyünk egy szelet sajtot.
4. Az almát vágjuk nagyon vékony szeletekre. Csináljunk szendvicseket a gofriből és mindegyikbe tegyünk 2-3 szeletet.
5. Tegyük 5 percre a gofrisütőbe a szendvicseket, amíg a sajt meg nem olvad és a gofri újra ropogós nem lesz. A szendvicset két részre vágva tálaljuk a maradék szósszal.
KÖNYVAJÁNLÓ
Esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz ehhez a finomsághoz hasonlókat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.