Ehhez a recepthez csak egy erős robotgépre, és 5 hozzávalóra lesz szükségetek, hogy elkészítsétek! S bár sokan azt gondolják, hogy nehéz elkészíteni, én most megmutatom, hogy nem igényel túl nagy tudományt a házi mogyoróvaj. Ez a verzió ráadásul egy ízesített, vaníliás lesz, ami az én kedvencem.
Házi vaníliás mogyoróvaj
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 15 dkg sótlan pörkölt földimogyoró
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 csipet himalája só
- 2 kávéskanál stevia
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
Szükséges eszközök:
- egy erős robotgép, én ezt a gépemet használtam
Elkészítés:
1. Tegyük a mogyorót az olajjal együtt a robotgépbe, és kapcsoljuk be a gépet. Legalább 5 percre lesz szükség ahhoz, hogy elkezdjen krémesedni. Ha nagyon nem akarna, akkor adjunk hozzá meg egy kis olajat.
2. Amikor már krémes állaga van, adjuk hozzá az ízesítést is, a sót, a vaníliát és a steviát, és ezzel kis keverjük alaposan össze.
3. Csatos vagy csavaros üvegbe öntjük, és amíg el nem fogy, addig abban tároljuk.
Tipp:
Földimogyoró helyett használhattok kesudiót, mandulát vagy törökmogyorót is, csak az a lényeg hogy pörköltet vegyünk vagy pörköljük meg felhasználás előtt.
5 hozzávalós gasztropercek
2020. szeptember 13-án indult az 5 hozzávalós gasztropercek második évada az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet az 2020. október 11-ei adásban készítettem.
Robotgép: Russell Hobbs 25280-56 Compact Home
Fotók: Pure&Pastel Photography
A legutolsó kérdés pedig csak az, hogy magában vagy lekvárral szeretitek a mogyoróvajat?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Sunny Days 2020.10.19. 15:50:45
a fenti recepttől eltérően egyetlen hozzávalóból: sózott pörkölt földimogyoróból
az én ősöreg aprítóm 20 dkg-mal birkózik meg és kb 10 percig tart mire elkészül (ez alatt pár alkalommal egy spatulával lekapargatom az edény falára tapadt szemcséket, a gép motorja addig is pihen)
eleinte nem látszik semmi csak hogy a gép teker
onnantól kezdődik 'valami' hogy látszólag lassul a tekerés, majd innentől már hamarosan egy nagy gombócba áll össze az egész anyag, utána pedig már hamar kész is van a krémes végtermék
én soha nem adok hozzá olajat, bőven van elég a mogyoróban
és fölöslegesnek tartom hogy sózatlan mogyorót hajkurásszak (amit sokkal ritkábban lehet kapni), egyszerűen ügyelek arra, hogy a zacskó aljára összegyűlt sót ne zúdítsam a mogyoróval együtt az aprítóba
nem szoktam ízesíteni, édesíteni pláne, de a vaníliás változatra kíváncsi vagyok, lehet hogy egyszer kipróbálom
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2020.10.19. 21:17:52