Sütőtökös gofri, egy igazi őszi finomság - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Sütőtökös gofri, egy igazi őszi finomság Szólj hozzá!

Sütőtökös gofri, egy igazi őszi finomság

By: szabojucus 2020. október 19.

sutotokot-sussuk-meg-sutoben-szabo-jucus-5-hozzavalo.jpg

Mi gyakran eszünk gofrit, akár reggelire is, de uzsonnára vagy csak úgy sütemény helyett. Leginkább almásat és túrósat szoktam készíteni, de amint megérkezik a sütőtök szezon, nem hagyjuk ki a gyerekkel ezeket a narancssárga finomságokat. S ha máshogy nem is tudjátok megetetni a gyerkőcökkel a sütőtököt, hát így biztosan sikerülni fog!

sutotokos-gofri-5-hozzavalobol-az-eletforma-magazinban.JPG

Sütőtökös gofri

Elkészítési idő: 45 perc előkészítés, a sütőtök sütése + 25 perc elkészítés

Hozzávalók (12 darabhoz):
- 1 kisebb sütőtök, 25- 30 dkg-os
- 2 tojás
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 dl rizstej
- 3 teáskanál kókuszzsír

Szükséges eszközök
- vágódeszka
- kés
- tepsi
- sütőpapír
- botmixer
- kettő keverőtál
- habverő
- fakanál
- gofrisütő
- ecset a gorfisütő kenéséhez 

Elkészítés:

1.  Először a sütőtököt készítjük el, mert ehhez 45 percre van szükség. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Mossuk meg, vágjuk félbe a tököt, majd egy kanállal szedjük ki a magját, vágjuk 4-5 cm széles darabokra. Béleljük ki a tepsit a sütőpapírral, majd helyezzük bele a tököt és 35-40 perc alatt süssük meg. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.

2. Kezdődhet a gofri készítés. Ehhez a kihűlt tököt kockázzuk bele egy edénybe és botmixerrel pépesítsük. 

3. A tojásokat válasszuk ketté a két keverőtálba. A tojásfehérjét verjük habbá.

4. A másik tálba adjuk a tojássárgájához a zablisztet, a rizstejet, egy teáskanál szobahőmérsékletű, lágy kókuszzsírt és a sütőtökpépet. Keverjük össze fakanállal jó alaposan. Majd a végén óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a hab összeesik, és nem lesz könnyed, levegős a gofri.)

5. A maradék kókuszzsírral kenjük ki a gofrisütőt. Tegyünk 1,5-1,5 evőkanál tésztát a sütő felületre és süssük szép ropogósra. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.  

Tipp:

Ha Hokkaido tököt választunk, akkor őt még hámozni sem kell, és még egy picit édesebb is, mint hagyományos sütőtök.  Na és a színe is sokkal intenzívebb!

Video:

Lehet elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de pár percben megnézhetitek tőlem, hogy én hogyan készítem. Idén szeptember 13-án indult az 5 hozzávalós gasztropercek második évada az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet az október 18-ai adásban készítettem.
A recept 13:05-től kezdődik.

Érdekelne benneteket egy kis ki mit tud a különböző sütötökökről? Melyiket milyen ízű, mire érdemes használni?

sutotok-szeleteles-5-hozzavalo-szabo-jucus.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3016245264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása