Jénais kenyér: egyszerű, gyors, otthon készült - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Jénais kenyér: egyszerű, gyors, otthon készült Szólj hozzá!

Jénais kenyér: egyszerű, gyors, otthon készült

By: szabojucus 2020. november 01.

Szoktatok jénaiban keyeret sütni? A karantén alatt mindenki kenyeret vagy kiflit sütött. De ilyen jénaisat sütöttek-e már? 

jenais-kenyer-5-hozzavalo-szabo-jucus_2.JPG

Jénais kenyér

Elkészítési idő: 10 perc + min. 2 óra kelesztés + 40 perc sütés

Hozzávalók:
- 45 dkg lisztkeverék (25 dkg fehér búzakenyérliszt - BL 80, 20 dkg világos rozsliszt - RL 90)
- 5 dkg napraforgómag
- 1 csomag porélesztő 
- 1 tk só
- 3,5 dl langyos víz

Szükéges eszközök:
- keverőtál
- fakanál
- konyharuha
- 24 cm átmérőjű jénai fedővel
- olaj és liszt az edény kikenéséhez

Elkészítés:
1. Öntsük a keverőedénybe a lisztet, a porélesztőt, a sót és a napraforgómagot. Keverjük össze alaposan.

2. Öntsük hozzá a vizet és keverjük össze fakanállal, dagasztani nem kell, de alaposna keverjük össze. Az eredmény egy kicsit ragacsosabb lágy tészta lesz.

3. Egy konyharuhával takarjuk le és minimum 2 órát, de akár egy egész éjszakát is hagyjuk pihenni.

4. Miután megkelt lisztezzük meg a tetejét és formázzunk belőle egy csinos cipót. Olajjal kenjük ki a jénait, tegyünk bele egy kanál lisztet és forgassuk, rázogassuk, míg mindenhol lisztes nem lesz. Tegyük bele a kenyeret, és tegyük rá a jénai tetejét. Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, s míg fel nem melegszik, hagyjuk pihenni a tésztát.

5. Mikor a sütő felmelegedett, tegyük a sütőbe és 35 percig süssük fedővel. Majd vegyük le a tetőt, egy ecsettel kenjük meg vízzel a tetejét, és még süssük 5 percig, amíg szép színe nem lesz!

Szeretnétek videón is megnézni, én hogyan készítem?

Az 5 hozzávalós gasztroperceket itt visszanézhetitek, tekerjetek 10:09-re.

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

jenais-kenyer-5-hozzavalo-szabo-jucus.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8416268986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása