Csak 5 hozzávaló, egy kis változtatás és máris kész a 3 féle gofri!
Nálunk vannak jól bevált minden évszakos, és vannak évszakhoz köthető receptjeink. Hidegebb hónapokban a meleg és édes reggeliket szeretjük, mint például a gofrik! De azért odafigyelek, hogy mivel készítem, mert az hogy édes, nem kell, hogy azt jelentse, hogy tele van cukorral. A mostani 3 gofri recepthez az Alpro No Sugar cukormentes termékei közül választottam, így csak annyi cukor van bennük, ami a tetejükre került finomságokban található.
Jöhet a 3 recept?
I.
ZABPELYHES GOFRI
Ő az alapreceptem, amit szoktam aztán kombinálni mindenfélével, ahogy majd látjátok. De ha reggel, félálmosan valamilyen gofrit kell elkészítenem, akkor biztos ilyet csinálok.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzavalók (4-6 db*):
*Szögletes gofrisütőben ebből az adagból, ha teljesen négyzet alakút készítünk 4 db, ha pedig kicsit rusztikusabbra és cakkos szélűre csináljuk 6 db lesz.
- 5 dkg zabpehelyliszt (de kiszemű zabpehellyel is működik)
- 7,5 dkg fehérliszt
- 1 tojás
- 2,25 dl Alpro No Sugar cukormentes zabital
- 1 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, és tegyük félre.
2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá.
3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a zabitallal és a szobahőmérsékletű olajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővél szép simára.
4. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni vele, mert akkor a hab összeesik.)
5. Kenjük ki a gofrisütőt olajjal és süssük szép aranybarnára a gofrit.
Tippek:
I. Olajból használjunk jó minőségű napraforgó olajat, vagy minél semlegesebb ízű olajat. Az extra szűz olívaolajat nem javaslom, mert nagyon karakteres íze van. Vajat is használhatunk.
II. A zabpehelyből egy daráló segítségével könnyen készíthetünk zabpehelylisztet, de ha a kiszemű zabpelyhet választjuk azzal is tükéletesen működik a recept, sőt egy picit érdekeseb textúrája lesz a gofrinak.
II.
CSUPA KÓKUSZ GOFRI
Ez a csupa kókuszos gofri recept most az egyik kedvencem. Az Alpro bio kókuszitalával készítettem (ha cukormentes italt választanátok, akkor használhatjátok hozzá az Alpro No Sugar cukormentes kókuszitalát), a tésztájában a liszt mellé kókuszreszelék és egy kevés kókuszolaj is került.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4-6 db):
- 5 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg fehérliszt
- 1 tojás
- 2,25 dl Alpro Bio kókuszital
- 1 teáskanál kókuszolaj
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet és a kókuszreszeléket egy nagy tálban, és tegyük félre.
2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá.
3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a kókusztitallal és a szobahőmérsékletű, folyékony kókuszolajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővél szép simára.
4. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is, ez fog tartást adni a gofrinknak, nem lenne jó ha összetörne.
5. Kenjük ki a gofrisütőt kókuszolajjal és süssük szép aranybarnára a gofrit. Szögletes gofri sütőben ebből az adagból, ha teljesen négyzet alakút készítünk 4 db, ha pedig kicsit rusztikusabbra és cakkoc szélűre csináljuk 6 db lesz.
Tálalás:
Szeleteljünk a tetejére frissen banánt, öntsük le egy kis olvasztott csokoládéval és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
III.
MÁKOS GOFRI
Remélem úgy szeretitek a mákot, mint én, mert ez igazán mákos ízű lett. Ha a tetejére friss málnát vagy málnalekvárt tesztek abbahagyhatatlan! Legalábbis szerintem!
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4-6 db):
- 5 dkg darált mák
- 7,5 dkg fehérliszt
- 1 tojás
- 2,25 dl Alpro No Sugar cukormentes szójaital
- 1 teáskanál mákolaj*
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet és a darált mákot egy nagy tálban, és tegyük félre.
2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá.
3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a szójaitallal és az olajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővel szép simára. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is.
4. Kenjük ki a gofrisütőt oljjal és süssük szép aranybarnára a gofrit. Szögletes gofri sütőben ebből a mennyiségből, ha teljesen négyzet alakúra készítjük 4 db, ha nem teljesen töltjük ki a sütőt, akkor 6 db lesz.
5. Tálaláskor tegyünk a tetejére friss málnát vagy málnalekvárt.
Tipp:
*Mákolaj helyett használhattok nyugodtan jóminőségű napraforgóolajat, vagy !NEM extra szűz olívalajat - túlságosan karakteres az íze -, hanem sima olívaolajat is.
További tippekre van szükséged, hogy hogyan indítsd teli hassal reggeleket?
5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
Szerezed be most 5% kedvezménnyel a Libri könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.