5 hozzávaló

Kosarad:
Reggeli gofrik 5 hozzávalóból Szólj hozzá!

Reggeli gofrik 5 hozzávalóból

By: szabojucus 2021. február 25.

gofrik-5-hozzavalobol.JPG

Csak 5 hozzávaló, egy kis változtatás és máris kész a 3 féle gofri! ⁣

Nálunk vannak jól bevált minden évszakos, és vannak évszakhoz köthető receptjeink. Hidegebb hónapokban a meleg és édes reggeliket szeretjük, mint például a gofrik!⁣ De azért odafigyelek, hogy mivel készítem, mert az hogy édes, nem kell, hogy azt jelentse, hogy tele van cukorral. A mostani 3 gofri recepthez az Alpro No Sugar cukormentes termékei közül választottam, így csak annyi cukor van bennük, ami a tetejükre került finomságokban található.

Jöhet a 3 recept?

I. ⁣
ZABPELYHES GOFRI⁣

Ő az alapreceptem, amit szoktam aztán kombinálni mindenfélével, ahogy majd látjátok. De ha reggel, félálmosan valamilyen gofrit kell elkészítenem, akkor biztos ilyet csinálok.

Elkészítési idő: 20 perc⁣

Hozzavalók (4-6 db*):
⁣*Szögletes gofrisütőben ebből az adagból, ha teljesen négyzet alakút készítünk 4 db, ha pedig kicsit rusztikusabbra és cakkos szélűre csináljuk 6 db lesz.
- 5 dkg zabpehelyliszt (de kiszemű zabpehellyel is működik)
- 7,5 dkg fehérliszt⁣
- 1 tojás⁣
- 2,25 dl Alpro No Sugar cukormentes zabital
- 1 teáskanál napraforgóolaj⁣

Elkészítés:⁣
1. Keverjük össze a lisztet a zabpehelyliszttel egy nagy tálban, és tegyük félre.⁣

2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá. ⁣

3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a zabitallal és a szobahőmérsékletű olajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővél szép simára.⁣

4. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is. (Nem szabad túl sokáig keverni vele, mert akkor a hab összeesik.)⁣

5. Kenjük ki a gofrisütőt olajjal és süssük szép aranybarnára a gofrit. 

Tippek:⁣
I. Olajból használjunk jó minőségű napraforgó olajat, vagy minél semlegesebb ízű olajat. Az extra szűz olívaolajat nem javaslom, mert nagyon karakteres íze van. Vajat is használhatunk.

II. A zabpehelyből egy daráló segítségével könnyen készíthetünk zabpehelylisztet, de ha a kiszemű zabpelyhet választjuk azzal is tükéletesen működik a recept, sőt egy picit érdekeseb textúrája lesz a gofrinak.

gofrik-zabpehelylissztel-5-hozzavalobol.JPG

II.
CSUPA KÓKUSZ GOFRI⁣

Ez a csupa kókuszos gofri recept most az egyik kedvencem. Az Alpro bio kókuszitalával készítettem (ha cukormentes italt választanátok, akkor használhatjátok hozzá az Alpro No Sugar cukormentes kókuszitalát), a tésztájában a liszt mellé kókuszreszelék és egy kevés kókuszolaj is került. 

Elkészítési idő: 20 perc⁣

Hozzávalók (4-6 db):⁣
- 5 dkg kókuszreszelék⁣
- 7,5 dkg fehérliszt⁣
- 1 tojás⁣
- 2,25 dl Alpro Bio kókuszital⁣
- 1 teáskanál kókuszolaj⁣

Elkészítés:⁣
1. Keverjük össze a lisztet és a kókuszreszeléket egy nagy tálban, és tegyük félre.⁣

2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá. ⁣

3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a kókusztitallal és a szobahőmérsékletű, folyékony kókuszolajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővél szép simára.⁣

4. Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is, ez fog tartást adni a gofrinknak, nem lenne jó ha összetörne.

5. Kenjük ki a gofrisütőt kókuszolajjal és süssük szép aranybarnára a gofrit. Szögletes gofri sütőben ebből az adagból, ha teljesen négyzet alakút készítünk 4 db, ha pedig kicsit rusztikusabbra és cakkoc szélűre csináljuk 6 db lesz.

Tálalás:⁣
Szeleteljünk a tetejére frissen banánt, öntsük le egy kis olvasztott csokoládéval és szórjuk meg kókuszreszelékkel.⁣
kokuszos-gofri-5-hozzavalo-bol.JPG

III.⁣
MÁKOS GOFRI⁣

Remélem úgy szeretitek a mákot, mint én, mert ez igazán mákos ízű lett. Ha a tetejére friss málnát vagy málnalekvárt tesztek abbahagyhatatlan! Legalábbis szerintem! �

Elkészítési idő: 20 perc⁣

Hozzávalók (4-6 db):⁣
- 5 dkg darált mák
- 7,5 dkg fehérliszt⁣
- 1 tojás⁣
- 2,25 dl Alpro No Sugar cukormentes szójaital
- 1 teáskanál mákolaj⁣*⁣

Elkészítés:⁣
1. Keverjük össze a lisztet és a darált mákot egy nagy tálban, és tegyük félre.⁣

2. A tojást válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá. ⁣

3. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját, a szójaitallal és az olajjal. Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk habverővel szép simára.⁣ Végül óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot is.

4. Kenjük ki a gofrisütőt oljjal és süssük szép aranybarnára a gofrit. Szögletes gofri sütőben ebből a mennyiségből, ha teljesen négyzet alakúra készítjük 4 db, ha nem teljesen töltjük ki a sütőt, akkor 6 db lesz.⁣

5. Tálaláskor tegyünk a tetejére friss málnát vagy málnalekvárt.

Tipp:

*Mákolaj helyett használhattok nyugodtan jóminőségű napraforgóolajat, vagy !NEM extra szűz olívalajat - túlságosan karakteres az íze -, hanem sima olívaolajat is.
makos-gofri-5-hozzavalobol_2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7716435094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása