Ez már egy nagyon tavaszi és végre színes saláta, 2-szer 5 hozzávalóból. Ropogós retekkel, sok-sok friss petrezselyemmel és ha már úgyis nyakunkon a Húsvét, akkor egy kis tormás öntettel.
Egyébként szoktatok úgy öntetet készíteni, hogy egy mini üvegbe csak összerázzátok?
Én nagyon szeretem, mert nagyon jól össze lehet dolgozni a hozzávalókat, és ha túl sok lenne az öntet, csak egy tető kell rá, és a holnapi salátához is jó lesz!
Na de íme a recept:
SZÍNES QUINOASALÁTA
Hozzávalók (1 személyre)
Salátához:
- 3 dkg quinoa
- egy kisebb cukkini fele
- 2 kicsi retek
- 5 dkg mozzarella
- 1/2 csokor petrezselyem
(Na jó kell még hozzá olaj és só, de őket vegyük az alapkészletetek részének)
Öntethez:
- 2 evőkanál joghurt
- 1 kk olívaolaj
- 1 kk citromlé
- 1 kk mustár
- 1 kk ecetes torma
Elkészítés:
1. A quinoát tegyük fel kétszeres mennyiségű sós vízben főni. 15 perc alatt elkészül, addig elkészítjük a többi hozzávalót.
2. A cukkini vágjuk kockára és olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha lekészült, akkor sózzuk meg.
3. A retket vágjuk nagyon vékony szeletekre. A mozzarellát kockázzuk fel. A petrezselymet pedig aprítsuk fel.
4. Az öntet hozzávalót pedig rázzátok össze egy mini üvegbe.
5. Végül a hozzávalókat, az öntettel együtt keverjük össze egy nagy tálban és már ehetjük is!
Ha pedig egy kis inspiráció kell a Húsvéthoz, akkor itt töltsétek le a Húsvéti magazinomat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.